У Луцьку в приватному секторі хочуть звести багатоповерхівку

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Багатоповерховий житловий будинок планують побудувати на вулиці Новочерчицькій. Забудовник налаштований на будівництво семиповерхівки однак наразі містобудівні умови погодили для п’ятиповерхового будинку.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 7 вересня.

Члени виконкому розглянули проект рішення про надання містобудівних умов та обмежень на будівництво п’ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями на вулиці Новочерчицькій, 5.

Виконувач обов’язків начальника управління містобудування та архітектури Віталій Швай повідомив, що на клопотання обслуговуючого кооперативу «ЖБК Еталон», управління містобудування та архітектури провело процедуру спеціального зонального погодження будівництва п’ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями на вулиці Новочерчицькій, 5. Відповідно до плану зонування території міста Луцька територія, де розміщена земельна ділянка, є зоною садибної забудови.

Відповідно до генерального плану, на ділянці можливе будівництво триповерхового будинку. Але за умови спеціального зонального погодження поверховість може піднятися до п’яти поверхів.



Наразі замовник за участю управління містобудування та архітектури провів процедуру спеціального зонального погодження. Так, повідомлення про наміри обслуговуючого кооперативу «ЖБК Еталон» щодо надання дозволу на будівництво п’ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями опублікували в газеті «Луцький замок», розробили містобудівний розрахунок будівництва, а проект будівництва внесли на розгляд архітектурно-містобудівної ради. Вказаний проект вважають за можливе врахувати під час коригування генерального плану міста.

Член виконкому Олег Бондарук зауважив, що цей забудовник побудував багатоповерхівку на вулиці Львівській, а в декларації було зазначено, що це будівництво будинку на дві квартири. З його слів, у випадку будівництва багатоповерхівки на Новочерчицькій виникне проблема з паркомісцями. До того ж, це район приватної забудови.

Голова обслуговуючого кооперативу «ЖБК Еталон» Олег Берекета розповів, що спочатку, ще у 2008 році, планували зведення семиповерхового будинку. Містобудівні умови раніше були видані на триповерхівку, відповідно до генплану. Нині, відповідно до погодження, планують побудувати п’ятиповерховий будинок. Через кризу, будівництво не розпочалося, тож зараз просять поновити містобудівні умови та обмеження.

З його слів, будинок на сім поверхів розраховували на 36 квартир, і 24 вбудовані гаражі (на першому поверсі). У разі будівництва п'ятиповерхівки житловими будуть 3-5 поверхи, тож паркомісцями будинок буде забезпечений.

В процесі підготовки проекту рішення на адресу міської ради надійшла скарга від мешканців прилеглих житлових будинків щодо заборони будівництва. Мешканці повідомляли, що новобудова розташована на відстані семи метрів від паркану, виступають категорично проти висотного будівництва.

Під час засідання виконкому мешканець вулиці Чернишевського Борис Кордулевський розповів, що новобудова, яка наразі має три поверхи, буквально «нависає» над його будинком та сусідніми будівлями. На його думку, стічні води з ділянки багатоповерхівки стікатимуть на його городи.

Після обговорення члени виконкому усе ж підтримали проект рішення.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі