На будівництво луцького притулку для тварин необхідно 13 мільйонів

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Вартість зведення притулку становить близько 13 мільйонів гривень. Півмільйона вже виділили з державного бюджету, ще 200 просять з міської казни.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, - повідомліє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Йдеться про спорудження притулку європейського типу. В рамках проекту передбачене будівництво стерилізаційного центру, закриті вольєри, приміщення для карантину, ізолятор. Особливістю є стаціонарні вольєри для тварин, які передбачають можливість вигулу пса, не покидаючи клітку.

500 тисяч гривень вже надало Міністерство екології та природних ресурсів України. Обіцяють продовжити фінансування і наступного року, якщо 200 тисяч виділять на притулок з бюджету Луцька. Після чого нададуть ще від 1 до 2 мільйонів.

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук розповідає, що 50 тисяч фунтів стерлінгів грантових коштів планують отримати в грудні для будівництво першого корпусу. 200 тисяч євро хочуть отримати від ґранту транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна». Проте, на безпосередньо будівництво зможуть залучити не більше третини цих коштів.

Є можливість отримати грант на ще 150 тисяч євро по програмі animal-терапії. З цих коштів можна буде залучити на будівництво теж 30%.

Фінансову допомогу з обласного бюджету, зі слів Новарчук, обіцяв і голова Волинської облради Ігор Палиця. Мовляв, з обласної казни дофінансують будівництво одного з об’єктів, аби швидше його закінчити.

Дана Новарчук каже, що при оптимістичних прогнозах притулок добудують вже до кінця 2017 року.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі