У Луцьку - змагання силачів

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Вперше за всю історію Луцьк у свій День народження приймає престижні змагання Ukrainian open strongman cup, у рамках яких визначають найсильнішу людину України.

До слова, окрім українських спортсменів, помірятись силами завітали атлети з Польщі та Чехії, повідомляє ігформаційне агентство «Волинські новини».

Організаторами турніру стали представники ГО «Volfest», які запросили у Луцьк помірятись силами не не лише українців, а й двох важкоатлетів з сусідніх країн – Польщі та Чехії. З їх слів, Луцьк вперше приймає богатирські змагання такого рівня, адже найсильнішу людину країни саме на Волині ще не визначали ніколи.

Отож, визначали найкращих атлетів: чемпіон світу Володимир Рекша (Львів, ріст - 178 см, вага - 105 кг), чемпіон Європи Рафаїл Кобиляж (Польща, ріст - 195 см, вага - 155 кг), чемпіон Чехії зі стронгменуЛукаш Свобода (Чехія, ріст - 193 см, вага - 150 кг), призер чемпіонату світу з пауерліфтингу Ярослав Апальков (Дніпропетровськ, 190 см, 165 кг), чемпіон України зі стронгмену Олег Пилип’як (Львів, 180 см, 120 кг), 5-ти разовий володар титулу «Найсильніша людина України» Олександр Лашин (Маріуполь, 191 см, 175 кг).

Суддею змагань став Андрій Бурштин, рефері - Віталій Герасимов. Головний рефер - заслужений майстер спорту України Василь Вірастюк.

Змагання розпочались із чи не найвидовищної вправи – атлетам довелось власними силами зрушити з місця 20-тонну вантажівку та протягнути її по дорозі 20 метрів.

Найбільше балів за вправу отримав той, хто зробив це швидше за інших. Наступним на черзі було підіймання 145-кілограмової колоди (так званий лог-ліфт) на кількість за 60 секунд. Рекордом змагань став 7-разовий результат Олександр Лашина, який змагався проти поляка Рафала Кобиляжа. Окрім того, атлети мірялись силами у так званій «прогулянці фермера», під час якої їм довелось пронести дві валізи, сумарною вагою у 300 кілограмів на дистанцію у 40 метрів.

Також їм доведеться завершити естафету «овер хед», пронести на час коромисло, вагою 375 кілограмів, а також позакладати у відповідні отвори величезні кулі, вагою у 120, 135, 160 та 180 кілограмів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі