У Жидичі підняли найбільший синьо-жовтий стяг на Волині

Джерело: Волинська облдержадміністрація
  1. Новина відноситься до:

Державний Прапор України розміром 3х6 метрів підянли у селі Жидичин Ківерцівського району.

Дійство відбулося у День Державного Прапора України, 23 серпня, повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Урочиста церемонія відбулася на території Жидичинського монастиря Святителя Миколая Чудотворця за участі сільської громади та чималої кількості гостей. Долучилися до дійства і представники влади, зокрема голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Полотнище найбільшого за розміром прапора внесли прапороносці та почесна варта, пройшовши вздовж «живого коридору», який утворили учні місцевої школи.

«Ченці монастиря не стоять осторонь подій, що відбуваються в державі. І саме їм спало на думку тут, у цих місцях, якими проходив великий князь Володимир, де молився Данило Галицький, встановити український стяг. Аби всі, хто проїжджатиме цією територією, знали: це частина великої славної української держави і тут живуть люди, які люблять свій край, оберігають і готові його захищати. Хай це знамено свідчить, що тут живуть волелюбні українці», -  з такими словами звернувся до присутніх митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Підняли синьо-жовтий стяг учасники АТО. Також усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за незалежність України та її майбутнє.

Під час дійства також вручили державні нагороди учасникам антитерористичної операції Олегу Баранюку, Дмитру Кондратюку, Ігорю Скорупському, Василю Шендрику.

 

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі