У Луцьку хочуть ввести «мораторій» на МАФи

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Проект рішення, яким пропонують обумовити видання дозволів на встановлення малих архітектурних форм у Луцьку, готують у міській раді.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 17 серпня, - повідомляє Інфомаційне агентство Волинські Новини.

Так, заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко під час розгляду низки питань щодо надання дозволів на встановлення МАФів на вулицях міста повідомив, що на чергову сесію готують проект рішення про введення «мораторію» на встановлення таких кіосків.

Якщо це рішення приймуть, то вже з 1 вересня встановлювати МАФи дозволятимуть лише тоді, коли вони відповідатимуть комплексним схемам розміщення тимчасових споруд, затвердженим міськрадою. А видача дозволів на встановлення МАФів на вулицях, де не ухвалені комплексні схеми розміщення торгових павільйонів, - припиниться.

Зокрема, планується, що для встановлення МАФів на цих вулицях, надаватимуть відповідь, що суб’єкти господарювання можуть звернутися у міську раду, коли такі схеми розроблятимуться.

Наразі схеми розміщення тимчасових споруд затверджені щодо 12 вулиць, в роботі ще схеми 13 вулиць, зокрема, Дубнівської, Володимирської та бульвару Дружби Народів.

Усього в місті - понад 400 вулиць, в місяць управління архітектури готуватиме по 2-3 комплексні схеми.

Крім того, чиновник повідомив: підприємцям, на чиї МАФи закінчується паспорт прив’язки, а самі кіоски вже стоять на луцьких вулицях по 10-15 років і мають непривабливий вигляд, – «будуть дякувати».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі