У Ковелі відкрилася благодійна виставка «солодощі для душі»

  1. Новина відноситься до:

Днями відбулось відкриття «солодкої» виставки. «ART SWEET …солодощі для душі» - саме під такою назвою в галереї мистецтв Ковеля презентувала персональну благодійну виставку молода ковельська художниця Ірина Кондратович, - йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Філолог за освітою вона почала писати картини за покликом душі. А відбулось це не так і давно, у 2012 році. І хоча все розпочиналося як хобі, незабаром це переросло у невід’ємну частину її життя. Відсутність спеціалізованої художньої освіти не стала на заваді до здійснення мрії молодої дівчини.

Знайомство з художницею Олею Комісарик дозволило вивчити багато технічних тонкощів, без яких неможливо малювати професійно. І, як результат – сьогодні Ірина є постійною учасницею колективних та благодійних вернісажів ковельських майстрів пензля. Її роботи викликають у глядачів захоплення та позитивні враження.

Ірину до творчості надихає все, що її оточує. Щось цікаве побачене викликає у неї бажання відтворити це через призму свого світосприйняття. Пензлем торкатись полотна для Ірини не праця, а відпочинок, медитація, під час якої забувається втома і душа лине у світ мистецтва.

Представлена експозиція складається з 36 робіт, виконаних в техніці олійного живопису. Художниці дуже подобається малювати ангелів, а ще – квіти, пейзажі та море. Вона пробує себе в портретному жанрі. Роботи майстрині говорять про неї: їй притаманна краса, ніжність, ліризм, жіночність і любов до всього живого. Виставка для Ірини – це можливість ще раз зібрати свої картини разом, оцінити плюси та мінуси, простежити технічний ріст та набуття майстерності.

Ірина Кондратович розповідає, що відразу, як тільки з’явився задум зробити персональну виставку, майстриня знала, що вона буде особливою і матиме благодійну мету. Адже вважає, що краса повинна приносити користь. Ірина разом з ГО «ФОМА» проводить благодійні заходи. Цього разу вона вирішила, що частина коштів від продажу картин, а також зібрані гроші під час виставки, будуть передані дітям з обмеженими фізичними можливостями ГО «Реабілітаційний центр».

У день відкриття виставки, розділити радість з Іриною Кондратович прийшли багато людей – художники, рідні, друзі.

Заступник Ковельського міського голови Ігор Прокопів привітав молоду художницю з першою персональною виставкою та вручив подяку. Голова правління ГО «Реабілітаційний центр» Наталія Славікова висловила слова вдячності Ірині за її благодійну діяльність. Підтримали колегу художниціОксана ЦюпʼяшукАнна Карпʼюк та Ольга Комісарик. Отець Василій з Введенського храму назвав полотна молитвою, яку Ірина творить своїми руками.

З музичним дарунком та побажаннями усім щастя виступили вихованці “Реабілітаційного центру.” АОлексій Кіпень чарівною музикою саксофону створив святкову, особливу атмосферу у залі.

Виставка буде діяти протягом місяця. Тож усіх охочих запрошують долучитися до світу мистецтва та благодійності.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі