Представили план благоустрою кварталу в районі вулиць Волі – Глушець у Луцьку

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Детальний план території житлового комплексу в межах проспекту Волі та вулиці Глушець презентували у Луцьку. Квадрат у центрі міста, між «тещиним язиком» та обласною філармонією, пропонують озеленити, облаштувати парковки та облагородити за рахунок потенційних інвесторів.

Про це говорили 5 серпня на засіданні постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

На даній території розташовані дві приватні ділянки, на яких наразі зводять дві багатоповерхівки. Зі слів проектувальників, детальний план житлового кварталу розробили з урахуванням потреб майбутніх мешканців цих новобудов. Доїзди, автомобільні стоянки та дитячі майданчики сплановані так, аби мешканцям прилеглих територій було зручно.

Потенційні інвестори, імен яких не назвали, запропонували профінансувати пішохідний міст від вулиці Глушець до Центрального парку імені Лесі Українки.

До слова, детальний план території житлового комплексу підготувало ПП «Спецпроект». Це підприємство свого часу оштрафували за розробку проектної документації щодо скандальної забудови на Відродження, 47 та 53а, яка була здійснена з порушенням чинного законодавства.

Детальний план території - це наступний етап, після генерального плану, проте не остаточний. Відтак, депутати вирішили, аби під час громадського обговорення планів детального планування території винести вказаний проект території на розгляд профільної депутатської комісії.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі