З робочим візитом Луцьк відвідав віце-прем’єр

  1. Новина відноситься до:

21 серпня до Луцька прибув Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.  

Він наголосив, що в Україні треба зробити таку модель, яка буде мотивувати людей до модернізації.

«Нині маємо гарний приклад відповідальності мешканців за власне житло – гуртожиток, приватизований мешканцями, які самі організувалися і створили ОСББ. Маємо зрозуміти, що злагоджені дії в питаннях енергозбереження та термомодернізації  на рівні держави, і на рівні місцевих громад дозволять контролювати споживання води, тепла і газу та ощадливо витрачати власні кошти», – наголосив Зубко під час візиту.

Він також додав, що сьогодні не стоїть питання про зменшення ціни на газ.

 «Потрібно розраховувати тільки на себе. Держава надає субсидії, допомагає відшкодувати 70% кредиту на термомодернізацію. Тому давайте разом виходити із цієї ситуації, щоб зістрибнути із газової голки, на якій ми сиділи 24 роки. Програма, яку держава запустила по термомодернізації по всій Україні дуже активно працює в Луцьку. Це те, що може зменшити споживання природного газу, тариф і рахунок, який прийде до споживача», – наголосив Зубко.

Урядовець додав, що в Україні є Міністерство регіонального розвитку, профільні інститути, які розробляють системи та технології, аби це було ефективно та якісно.  

«В Україні більш мотивуюче законодавство, ніж у східних країнах. Нам треба забрати тільки процедурні перешкоди», – наголосив він.

Наприкінці візиту Держенергоефективність, Волинська ОДА, Луцька міська рада підписали Меморандум про партнерство у сфері енергозбереження житлових будинків.

 Меморандум передбачає сприяння у модернізації систем теплопостачання та підвищення енергоефективності за рахунок відшкодування відсотків за кредитами на ці потреби.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі