У центральній вулиці Луцька обіцяють посадити чотириметрові липи

Джерело: Інформаційне агентство Волинські новини

Липи, висотою чотири з половиною метри, висадять на вулиці Лесі Українки в Луцьку.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 26 липня, повідомив міський голова Микола Романюк, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Так, під час апаратної наради він надзвичайно обурився, мовляв, чому волинські ЗМІ подають неправдиву інформацію про діяльність Луцької міської ради, а також про існуючі проекти.

Зокрема, зі слів Романюка, міський проект щодо ремонту та модернізації проспекту Волі та вулиці Лесі Українки обговорювали вже давно – протягом восьми місяців.

Очільник міста пообіцяв, що незабаром вздовж вулиці Лесі Українки на місці спиляних дерев висадять чотирьохметрові липи, закуплені в Україні.

Окрім того, він зазначив, що, у відповідності до проекту ремонту історичного заповідника «Старе місто», передбачене капітальне відновлення вулиць Кафедральної, Плитниця та частково Замкової, а саме – заміна бруківки на нову.

«Щодо заяв про руйнування замку, то це всього лиш заміна підпірної стіни, адже вал під плином часу почав з’їзджати», - наголосив градоначальник.

Нагадаємо, сьогодні, 26 липня, лучан запрошують на обговорення реконструкції вулиці Лесі Українки та проспекту Волі. Обговорення відбудеться о 14.00 годині в залі засідань міської ради.

Так, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що реконструкція головної пішохідної вулиці Луцька викликала у містян низку питань, зокрема щодо зрізання дерев, вартості і доцільності самого проекту.

Містяни створили ініціативну групу, до складу якої увійшли юристи, екологи, геологи, фахівці лісогосподарської галузі тощо. Людей об’єднала мета не дозволити міській владі нищити дерева у Луцьку. 30 червня 2016 року питання варварського вирубування дерев на центральній пішохідній вулиці міста підняли перед депутатами міськради. У відповідь на обурення мешканців міста знесенням дерев на вулиці Лесі Українки міський голова Микола Романюк пообіцяв, що надалі дерев не різатимуть, а намісці знищених посадять нові.

На фото - фрагменти ремонту на вулиці Лесі Українки

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі