З Луцька стартує спільний з Євросоюзом проект щодо міського планування

Джерело: Укрінформ
  1. Новина відноситься до:

В Україні здійснюються культурні програми Ради Європи та ЄС  COMUS або «Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадами» та «Інтеркультурні міста». Пілотними містами програми COMUS стали Луцьк та Жовква.

Про це поінформував директор Українського центру культурних досліджень (УЦКД), експерт Ради Європи з питань культурної політики Олександр Буценко, повідомляє «Укрінформ». 

«COMUS - це програма Ради Європи і Європейського Союзу. Вона почала здійснюватися з січня цього року і стала наступницею програми «Київська ініціатива». Головною метою її є відбір пілотних міст країн Східного Партнерства, які розроблятимуть політику використання культурної спадщини для розвитку місцевих громад. В Україні група експертів національного рівня оцінила заявки, подані містами, і відібрала два пілотних міста - Луцьк Волинської області та Жовкву Львівської області, які подали найцікавіші заявки і які відповідали умовам програми - що місцева громада має бути активно задіяна в розвитку проектних заявок», - зазначив Буценко.

Він поінформував також, що готуються буклети цих міст. 17-18 вересня в Тбілісі відбудеться презентація загальної програми. Ці міста почнуть співпрацювати в межах програми і з організацією міст Світової культурної спадщини, яка нараховує 187 міст. 

За його словами, проект розрахований на два роки. У перспективі планується успішний досвід міст щодо збереження і використання культурної спадщини поширити на інші міста України. 

«Проект має завершитись організацією мережі міст, які використовують спадщину на рівні країн Східного Партнерства, і організацією підготовки проектних заявок, які, ми сподіваємось, будуть підтримані і на центральному рівні і будуть цікаві для інвесторів - як місцевого і національного рівнів, так і міжнародного. Щоб реалізовувати ці заявки, які вплинуть потім на розвиток місцевих громад», - додав Буценко.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі