У Луцьку пропонують перенести стелу Небесної Сотні. Сім'ї загиблих - проти

Джерело: Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Лучанин зареєстрував петицію, в якій попросив перенести стенд Небесної Сотні з Театральної майдану на Меморіал Вічної Слави. Однак таке прохання викликало неоднозначну реакцію у громади.

Петицію зареєстрували на сайті єдиної системи місцевих петицій.

"Прохання розглянути можливість перенесення стенду "Небесної сотні" з Театральної площі на Меморіал Вічної Слави до відповідного пам`ятника. Основним мотивом петиції є позиція, що центр європейського міста повинен приваблювати туристів, створювати позитивне враження про місто. Населення міста Луцька поважає "Небесну сотню" і регулярно приносить поминальні вінки до стенда на театральну площу. Буде набагато краще, якшо це робити у відповдному місці з відповідним настроєм, а не на центральній площі, - написавДмитро Смаль.

Петиція обурила лучан та місцевих волонтерів. Автора звинуватили у цинізмі, адже в країні триває війна.

Натомість, луцький краєзнавець Ігор Левчук у групі Збережемо древній Луцьк написав, що таке рішення дійсно не на часі, але не варто звинувачувати людину, яка висловила думку відмінну від інших.

"Всі давно перевели ці незворотні страшні жертви в площину віртуального патріотизму. Всі щодня проходять повз цей фотографічний набат і залишаються глухими", - пише Ігор Левчук.

Волонтери проекту Мeцeнaти для сoлдaтa (МдС) запросили автора нашумівшої петиції на зустріч із сім'ями загиблих Героїв та тих бійців, що зникли безвісти і у полоні, для публічної дискусії.

Чи прийшов автор петиції на зустріч не повідомляють. Але сім'їзагиблих в АТО Героїв записали відео, в якому звернулися до місцевої влади з проханням не переносити стенд, адже це для них пам'ять.

"Якщо хтось вважає, що центр міста не приваблює туристів тільки через стелу, то, будь ласка, приведіть її до порядку. Заберіть фотографії, які там доклеїли. Розмістіть ще одну таку стелу і розмістіть фотографії хлопців з усієї області. Вони це заслужили ціною свого життя", - заявила дружина загиблого Героя Наталія Іщук.

Варто зауважити, що з коментарів у соціальній мережі видно, що громада розділилася на тих, хто вважає навіть думку про перенесення стенду неприпустимою, і тих, хто допускає перенесення, зокрема, через розважальні захиди біля самого стенду на Театральному майдані, які постійно там відбуваються.

За станом на 23 липня петицію підписали 22 особи з 300 необхідних.

До кінця збору підписів залишилось 13 днів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі