Мешканці 70 квартир у Луцьку можуть взимку залишитися без тепла

Джерело: Волинське агенство розслідувань
  1. Новина відноситься до:

Через відмову ПАТ «Електротермометрії» в опаленні будинку, що на вулиці Шевченка, 37а у Луцьку, мешканці 70 квартир можуть залишитися без опалення на зиму.

Про це йшлося під час постійної комісії міськради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження у четвер, 20 серпня, повідомляє Волинське агентство розслідувань.

Як розповіли мешканці будинку, його збудували у 1973 році. Раніше будинок опалювали із автономної котельні, натомість пізніше перевели на опалення від котельні ПАТ «Електротермометрія». Тому 14 років перед кожним опалювальним сезоном тривають суперечки між «Електротермометрією» та Луцькою міською радою, бо підприємство не хоче опалювати будинок-«тягар».

При цьому опалювальний сезон скорочували на два тижні, до того ж гарячу воду із труб викачували на ніч, а то й на кілька днів. Тому мешканці пропонують вкласти гроші зі міського бюджету, щоб відновити їхню власну котельню.

Проте заступник міського голови Лариса Соколовська пояснила, що для відновлення такої котельні потрібно шість мільйонів, яких в бюджеті немає. Тому єдиний вихід – ставити у квартирах автономне опалення.

Мешканці стверджують, що за два місяці до холодів не зможуть знайти 25-30 тисяч гривень для встановлення котла. Тому 36 із 70 власників квартир проти цього. Через це знайти компроміс під час комісії так і не вдалося.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі