У Луцьку – змагалися інтелектуали

У Луцьку – змагалися інтелектуали
  1. Новина відноситься до:

Юні шахісти змагалися у Луцьку за звання найкращого у п’ятьох категоріях: віком до 8, 10, 12, 14 та 16 років.

Захоплива і непроста гра для розумних та наполегливих 19 липня зібрала 32 дітей на фестиваль просто неба «Шаховий дебют».

Свято для спортсменів організував Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» у рамках постійної програми «Луцьку – спорт високих досягнень» та на честь Міжнародного дня шахів, який відзначають 20 липня. Фонд надав найкращим шахістам у кожній із категорій грошову винагороду: за перше місце – 500 гривень, а за друге та третє – 300 та 200 гривень відповідно. Окрім цього, всі учасники отримали в подарунок пригодницьку книжку про шахи та підручник із розвитку навиків у грі.

«Ігор Петрович Палиця завжди підтримує високоінтелектуальну молодь та молодь, яка займається спортом. А тут зібралися діти-спортсмени з високим рівнем інтелекту, – розповіла менеджер Фонду «Новий Луцьк» Оксана Демчук. – Це дуже гарне свято, яке мало де відзначають. Ми вирішили зробити міні-турнір і нагородити дітей цінними призами, аби заохотити їх до інтелектуальної гри. Адже шахи – це та гра, де розвивається пам’ять, розумові здібності, логічне мислення».

Захід відбувся просто неба біля Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. Гра відбулася в сім турів у двох вікових групах – молодшій та старшій. До суддівської колегії увійшов тандем із тренера-викладача Валерія Васіна та його дочки, чемпіонки України з блискавичних шахів Олени Васіної.  

У результаті розіграних партій призові місця розподілили таким чином: переможцями у своїх категоріях стали Артем Спященко (категорія до 8 років), Тарас Перик (до 10 років), Максим Гузьо (до 12 років), Роман Заячківський (до 14 років), Олександр Горяїнов (до 16 років).

Друге місце здобули Ярослав Хороших (категорія до 8 років), Нарек Авагян (до 10 років), Аршак Авагян (до 12 років), Артем Матвійчук (до 14 років), Сергій Григорович (до 16 років).

Бронзу вибороли спортсмени Євген Гриньов (категорія до 8 років), Артем Янощук (до 10 років),Олег Курта (до 12 років), Гоар Авагян (до 14 років), Дмитро Дудик (до 16 років).

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: ГРІШИНА Тетяна

Коментарі