На «Бандерштаті» зібрали 50 тисяч гривень на потреби армії

За рахунок квитків, проданих на фестиваль українського опору «Бандерштат-2015», який відбувся у Луцьку 31 липня -2 серпня, організаторам вдалося зібрати 50 тисяч гривень. На ці кошти придбають тепловізор для 14-ї механізованої бригади Збройних сил України.

Таке рішення щодо купівлі цього приладу прийняли під час зустрічі оргкомітету із командиром 14-ої бригади. За його словами, на передовій бійцям бракує саме тепловізорів, повідомляє оргкомітет фестивалю.

Днями організатори «Бандерштату» придбають оптичні апарати і передадуть волинським воякам на фронт.

«Ми вирішили підтримати 14-ту бригаду, бо це найбільше військове з’єднання на Волині. До того ж, вони понесли найбільші втрати і потребують підтримки нашої громади», - зазначив голова оргкомітету Ігор Гузь.

Також завдяки аукціону, який проводили інтернет-видання «Волинське Агентство Розслідувань» спільно з оргкомітетом фестивалю «Бандерштат», вдалося виручити 3400 гривень. 14 футболок з емблемами гуртів, які оформила художниця Маргарита Паламарчук, продавали напередодні та під час фестивалю. Усі кошти передадуть на потреби 14-тої бригади.

«Волонтерська гостина» на Бандерштаті назбирала 6104 гривні 45 копійок. За ці кошти придбали коліматорний приціл для бійця 72-ї бригади Максима.

Також на фестивалі цивільний корпус «Азов» проводив збір коштів на потреби бійців полку.

Усі відвідувачі фестивалю мали можливість взяти участь в ініціативі благодійного фонду «Овес», яка полягає у зборі кришечок від пластикових пляшок. Вони передаються на переробку та виготовлення протезів і їх частин для воїнів АТО. 

Цьогоріч фестиваль українського опору «Бандерштат» відвідало 6 тисяч гостей. Завдяки підтримці Міністерства сім’ї, молоді та спорту безкоштовно завітати на фестиваль змогло 300 бійців з «Азову», «Айдару», «ДУКу», «Дніпра-1», «Донбасу» та 14-ї бригади.

До слова, минулого року оргкомітет фестивалю «Бандерштат» зібрав кошти на броньований позашляховик для батальйону «Айдар».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі