Новини минулого: 10 липня

  1. Новина відноситься до:

«Наш голос», 10 липня 1921 року.

Кепська играшка. На початку минувшого тижня в м. Ковелі мала місце дуже кепська играшка. Цивільні прислужники про Будівничім Уряді Д. О. Г., після урядових годин почали бавитися з карабіном. Один з них, не відаючи, що карабін набитий, націлився до другого й вистрілив. Наслідком тих нещасних жартів стало те, що знесено пів голови товариша.

Появлення бандитизму. В неділю, 3 липня, в околицях с. Губина вбито коменданта постерунку поліції з Несвіча, який ніс службу по боротьбі з бандитизмом. Тогож таки дня бандити ограбували в с. Лаврові попа і при ограбленню поранили його жінку. 24 червня в лісі коло Озденижа (Щуринської гміни) знайдено труп мешканця предм. Красного (коло Луцька) Перта Поліщука, який займався фурмануванням і 23 червня з пасажирами їздив до Торчина. Очевидячки, при повертанні назад до Луцька на П. Поліщука напали грабіжники, які задушили його, нанесли скілька ран і обграбованого затягнули в ліс.

Вдячність наших дітей Американцеві. В минулий понеділок луцька дітвора відсвяткувала день в честь Американця сенатора Герберта Губера, правдивого добродія наших дітей, який своєю дбайливою опікою втер сльози недолі не одній сироті і не одну дитину врятував від голодної смерти та загибелі.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Оксана ШТАНЬКО

Коментарі