Відпочинок на Шацьких озерах дорожчий, ніж в Карпатах

Маленька відпустка на Шацькі озера обійдеться відпочивальника у 2350 гривень.

Скільки ж коштуватиме найдешевша міні-відпустка на вихідні, що чекають на більшість українців на День Конституції, Gazeta.ua розповіли аналітики OLX.

Міні-відпустка в Бердянську з 3-разовим харчуванням коштуватиме близько 1,3 тисячу гривень на 1 людину. У Рибаківці на березі Чорного моря за цей період треба віддати 750-950 гривень, але ще доплатити за проїзд. На Херсонщині у Залізному Порту пропонують за таку відпустку заплатити щонайменше 1,2 тисячі гривень.

Зняти житло в Затоці на Одещині на ці дні можна за 140-160 гривень на добу. Ще 300 гривень обійдеться проїзд з Києва. Тут туристів заманюють екскурсіями до Вилкового і прогулянками Дунаєм за 350 грн.

Трохи дорожче обійдеться маленька відпустка на Шацьких озерах. Тур туди на 4 дні становить 2350 грн. Пропонують заповнити дозвілля рибалкою, прогулянками на велосипеді, катанням на човнах і байдарках та екскурсіями до Шацького національного природного парку та замку Любарта.

Мешканцям Дніпра і Харкова пропонують сплав на байдарках по Орелі за 1,2 тис. грн. У цю суму входить 3-разове харчування, прокат спорядження для сплаву і приготування їжі, а також інструкторський супровід.

Довгі вихідні у Карпатах коштуватимуть щонайменше 1,5 тис. грн. За ці гроші можна придбати тур кількома гірськими населеними пунктами чи піднятися на Говерлу. Дорожчий відпочинок на Закарпатті. Там ціни на святкові тури стартують від 2,1 тис. грн.

Експерти радять ощадливим туристам планувати закордонну подорож самостійно. Так можна зекономити до 50% бюджету, кажуть у компанії з організації самостійних подорожей TravelYourWay.

«Попит на дорогі напрямки Західної Європи та азійських островів трохи стих. Самостійні туристи практикують польоти на лоукостерах із Кракова, Катовіце, Будапешта. Бюджетні напрямки - Польща, Угорщина, Чехія, Латвія, Литва, Греція. Авіаквиток туди із зазначених аеропортів можна придбати за 10-30 євро, якщо планувати подорож заздалегідь. На розпродажах можна придбати й автобусні квитки по Європі за 1 євро», – каже керівник TravelYourWay Надія Патрухіна.

Бюджетні туристи частіше подорожують закордон на власному авто.

«Мандрівка на власному автомобілі до Болгарії з витратами на проживання складає 150 євро. Авіапереліт до Софії обходиться у 160 євро. Автолюбителі їздять на машині до Італії, Хорватії», – коментує Надія Патрухіна.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі