Як луцьких дошкільнят посвячували у «козаки»

  1. Новина відноситься до:

Юних вихованців дитячого садочка №22 в Луцьку посвятили в «козаки». Захід відбувся вчора, 7 червня, - пише Волинське Агентство Розслідувань.

На дитяче свято усі прийшли в вишиванках – і малі, і дорослі. Сміх та гамір, святкова атмосфера – найменших сьогодні приймали до лав козацтва.

Бунчужний козацького стрілецького братства Олександр Сокуррозповів про ідею виникнення таких посвят. За його словами, дітям необхідно бачити в лице тих, хто їх захищаю і є прикладом для наслідування. Також відчути козацький дух та пам’ятати не тільки про права, але й виконувати обов’язки.

Отож на свято до діток завітали різні служби, які стоять на сторожі спокою – представники міністерства надзвичайних справ, полку «Азов», батальйону «Айдар», роти «Світязь», поліція, козаки, рицарі, пластуни, прикордонники, курсанти військового училища та ветеран УПА. Гості з’являлись з «чарівного намету», що стояв посеред галявини. Діти зустрічали усіх оплесками та щиро раділи появі нових персонажів.

Майбутні козаки виконували пісні, танцювали та розповідали вірші. Також усі присутні виконали державний гімн України.

Запрошені радо вітали маленьких патріотів та побажали стати справжніми козаками та захисниками своєї держави. Опісля Олександр Сокур давав кожному хлопчику справжню шаблю і вони вигукували: «Я – козак». Запрошені по черзі зав’язували кожному хлопчику пояс, після чого їх можна вважати козаками.

Після посвяти діти разом з гостями танцювали танець та водили хоровод. Також зробили з ними «коло єднання» та подарували запрошеним власноруч зроблені листівки.

Після офіційної програми, діти радо фотографувалися зі своїми гостями, просили потримати зброю чи одягнути каску.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі