ДУК Волині переформатують

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Тертій запасний батальйон Добровольчого українського корпусу переформують, а його командира друга Устима усунули від виконання обов’язків за порушення статутних норм.

Про це йшлося під час прес-конференції керівництва Правого сектора Волинської області 18 серпня у Луцьку, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

З метою прояснити ситуацію, що склалася навколо Волинського 3-го запасного батальйону Добровольчого українського корпусу, пояснили, що відповідно до наказу від 6 серпня цього року, підписаного командиром корпусу Андрієм Стемпіцьким, відбувається переформування діяльності батальйону.

Офіційно повідомили, що у зв’язку з незадовільною ситуацією у 3-му запасному батальйоні ДУКу та системними порушеннями статутних норм у підрозділі друг Устим (Віталій Ковальчук) відсторонений від виконання обов’язків командира батальйону, а штаб батальйону розформовано. Виконувачем обов’язків командира батальйону призначений друг Аргон, перед яким поставили завдання створити новий дієздатний штаб.

Офіційним представником головного командира ДУКу Правий сектор на місячний термін призначено друга Матвія. Він безпосередньо здійснює контроль за переформуванням 3-го запасного батальйону ДУКу Волинської області. Командир батальйону зобов’язаний координувати свою діяльність з очільником політичного крила Правого сектора. Тобто, офіційна позиція комбату та штабу батальйону не може суперечити офіційній позиції національно визвольного руху Правий сектор. Відтак, наголосили, що жоден боєць 3-го запасного батальйону не має права та повноважень робити офіційні заяви від імені батальйону, якщо ці заяви не є узгодженими та затвердженими новопризначеним виконувачем обов’язків командира батальйону Аргоном.

Друг Матвій пояснив, що Устим не виключений зі складу батальйону, а є наразі рядовим бійцем. Звільнили його за невиконання повноважень командира. Так, командир батальйону повинен займатися підготовкою бійців та ротацією в АТО, а не «катанням по місту на автомобілях, які повинні вирушити на схід», що дискредитує батальйон. ДУК, мовляв, є воєнізованою структурою, що бере участь у бойових діях.

Очільник політичного крила Правого сектора на Волині Сергій Дружинович пояснив, що люстрація рядів організації триває вже протягом декількох місяців та закликав волинян звертатися у випадку виявлення незаконної діяльності тих, хто називає себе представником Правого сектора.

Такі факти просять повідомляти у штаб, що розташований за адресою вулиця Червоного Хреста, 16 у Луцьку.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі