Новини минулого: 6 червня

  1. Новина відноситься до:

«Космос-163» у польоті. Повідомлення ТАРС. 5 червня 1967 року в Радянському Союзі проведено черговий запуск штучного супутника Землі «Космос-163». На борту супутника встановлено наукову апаратуру, призначену для продовження досліджень космічного простору відповідно до програми, оголошеної ТАРС 16 березня 1962 року. Супутник виведено на орбіту з параметрами: початковий період обертання — 93,1 хвилини; максимальна відстань від поверхні Землі (в апогеї) — 616 кілометрів; мінімальна відстань від поверхні Землі (в пиригеї) — 261 кілометр; нахилення орбіти — 48,4 градуса.

Крім наукової апаратури, на супутнику є: радіосистема, для точного вимірювання елементів орбіти;«радіотелеметрична система для передачі на Землю даних про роботу приладів і наукової апаратури. Встановлена на супутнику апаратура працює нормально. Координаційно-обчислювальний центр обробляє одержувану інформацію.

Зазеленів парк, посаджений жителями вулиці Чкалова міста Ковеля. Старанно доглядали його залізничники Іван Мишак та Михайло Баньковський, будівельник Михайло Зайцев, працівник міліції Микола Корнієнко, пенсіонер Олександр Єгорович Алімов та інші. Тепер це місце перетворилося на чудову зону відпочинку.

Як поліпшити обслуговування читачів у ювілейному році, як з допомогою різноманітних виставок, оглядів літератури відобразити досягнення нашої Вітчизни за 50 років — про це йшла мова на районному семінарі бібліотекарів, який недавно відбувся в Іваничах. Завідуючий районною бібліотекою для дорослих М. Олексюк, завідуючі Павлівською і Біличівською сільськими бібліотеками В. Дишкант і М. Бондарук поділилися досвідом роботи, розповіли про те, як їх заклади готуються до ювілею Радянської влади.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі