«Волинський благовіст» вшосте відбувся на Волині

  1. Новина відноситься до:

29 травня, з благословення предстоятеля УПЦ Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та керуючого Волинською єпархією митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, у Луцьку відбувся VIВсеукраїнський благодійний фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст». Про це повідомляє Волинська єпархія УПЦ МП.

Захід приурочений до Міжнародного Дня захисту дітей. Мета дійства - збір коштів для дітей – сиріт, позбавлених батьківського піклування та дітей загиблих захисників України - учасників АТО.

Вранці після недільної Божественної Літургії, у всіх храмах Волинської єпархії відслужили молебень за дітей-сиріт.

Програма фестивалю розпочалася у Палаці культури міста Луцька з казкової вистави для дітей «Еліза у царстві правди». Її для юних глядачів підготували викладачі та учні недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі.

На Театральній площі Луцька відбулaся виставка-ярмарок робіт дітей - сиріт, дітей та молоді з особливими потребами. Для юних лучан та гостей міста також були організовані ігри та майстер-класи.

Ввечері у Волинському облмуздрамтеатрі ім.Т. Шевченка відбулася основна частина фестивалю – гала-концерт за участі церковних хорів Волинської єпархії УПЦ та світських колективів. Дійство відкрили речник Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук, перший заступник голови Волинської ОДАОлександр Степанцов та заступник луцького міського голови Андрій Киця.

Речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук переказв присутнім благословення і вітання від митрополита Волинськго і Луцького Ніфонта та вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла.

«Ми сьогодні відкриваємо наш, вже шостий, благодійний фестиваль «Волинський благовіст». Дуже чудово, що ми в цей благодатний воскресний день згадуємо про дітей - сиріт і хочеться, щоб хоча б одна така дитина вже зараз знайшла свою сім’ю. Дякуючи нашим владикам – митрополиту Ніфонту і єпископу Нафанаїлу, нашим священикам і віруючим людям, представникам влади, вже зібрані певні кошти, щоб допомогти дітям – сиротам. І сьогодні ми, разом із головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком, мріємо подарувати у Рожищенському районі хатину родині, яка лишилася без батьків. Гадаю, що після цього концерту ми це зможемо зробити і я щиро дякую представникам влади за підтримку наших проектів. Нехай Бог з високого неба благословить усіх вас, гарного і балгодатного вечора усім вам», - сказав отець Валентин.

Концертну програму розпочав архієрейський хор Свято-Покровського кафедрального храму Луцька під керівництвом Надії Романій. У виконанні цього колективу пролунало кілька класичних духовних творів.

Дитячо-молодіжний хор «Покров» під кервіництвом Ірини Гайдучик виконав кант до Божої Матері «Все упованіє моє», а також зворушливу композицію присвячену українським воїнам «Вони повернуться ангелами».

Окремим номером концертної прорами стала вистава-гумореска «Язиката Хвеська» - її зіграли молоді люди із особливими потребами, які є учасниками Волинського обласного центру реабілітації інвалідів дитинства «Джерело життя». Після їх виступу зал аплодував стоячи.

Молодіжний хор «Уміленіє» Свято-Пантелеімонівського храму під керівництвомЮлії Маслєннікової проспівав кілька духовних піснеспівів, а також народну ліричну пісню «Чом ти не прийшов».

Запальні карпатські мелодії та естрадні пісенні композиції виконав зразковий дитячий фольклорний ансамбль «Криниченька» із Закарпаття.

Також виступили під час концерту чоловічий вокальний ансамбль «Новий світ», хор ВОО УТОС, хор храму Всіх святих Землі Волинської «Волинські дзвони», київський хоровий колектив «Consonance», а також тріо бандуристок «Дивоструни» СНУ ім. Лесі Українки.

Доволі складні і гарні церковні піснеспіви пролунали у виконанні хору студентів ВДС під керівницвом протоієрея Петра Муляра.

Особливим номером фестивалю став виступ академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії під керівництовм Товія Рівця. У виконанні цього колективу пролунали кілька шедеврів класичної музики.

На завершення концерту речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук подякував усім хто долучився до його проведення.

«У цьому залі ми сьогодні зібрали понад 30 тисяч грн, а також ще понад 100 тисяч грн у благочиннях нашої єпархії. Остаточна сума буде відома пізніше. Під час минулорічного фестивалю «Волинський благовіст» нам вдалося зібрати, нагадаю, понад 250 тисяч грн», - резюмовав отець Валентин.

Завершилося дійство спільним виконанням духовного гімну України «Боже, Великий, Єдиний».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі