У Луцьку – фотовиставка про сильних людей

  1. Новина відноситься до:

Крізь призму об’єктива побачити та розповісти суспільству про проблеми людства – це одне із головних завдань фотографів, які долучаються до щорічної всеукраїнської благодійної фотовиставки. Вона відбувається за ініціативи Українського форуму благодійників, з яким активно співпрацює Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

«Наш Фонд «Тільки разом» входить до складу Українського форуму благодійників. Уже кілька років ми відвідуємо конференції, беремо участь у їх роботі й отримуємо безцінний матеріал для нашої подальшої діяльності», – розповідає заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ірина Констанкевич.

Охочих продемонструвати майстерність у фотографії з кожним роком збільшується. Цього разу у конкурсі взяло участь більше семиста світлин, журі обрало 40 кращих, які тепер виставлятимуться у різних куточках країни.

«У нас виставка подорожуюча – був музей Шевченка, Верховна Рада, попередньо виставка була у Сєвєродонецьку Луганської області. Після Сєвєродонецька ми привезли фотовиставку до Луцька. Далі вона їде до Львова, потім побуває ще у десятьох регіонах», – каже керівник програми Українського форуму благодійників Катерина Ржевська.

У світлинах учасників домінують чорно-білі тони, демонструючи при цьому суспільно важливі проблеми. У номінації «Благодійність дає надію» учасники відобразили співчуття до дітей-сиріт, сімей у кризових ситуаціях, людей поважного віку та з особливими потребами. До номінації «Благодійність дарує усмішки» увійшли світлини з позитивними емоціями, радісними подіями, пов’язані з благодійністю.

Серед учасників «Благодійність крізь призму об’єктива» майстри зі Львова, Харкова та Києва. Лучанка Лідія Кожевнікова розглядає роботи особливо прискіпливо, пригадує, як минулого року брала участь у конкурсі: «Минулого року моя фоторобота прикрашала таку виставку. Це була фотографія діток з будинку інтернату селища Іваничі, що у Волинській області. Такі виставки –корисні для суспільства. Тому що люди, інколи, про волонтерство забувають», – зізнається Лідія Кожевнікова.

Під кожною світлиною – історія, що допомагає вникнути в суть та сенс роботи. Своїми фото автори спонукають глядачів робити добро та пам’ятати про людей, які потребують допомоги.

«Дуже сильні фотографії, на яких зображені сильні люди. Кожна фотографія передає свої емоції, аж дух захоплює», – розповідає відвідувачка виставки Наталія Шпанчук.

Оглядач виставки Володимир Сафатюк каже: «Як завше шкода дітей, які от постраждали, які інваліди. І дуже вдячний тим людям, які хочуть допомогти, і долучаються до таких акцій, і намагаються донести проблему до широкого кола слухачів».

Помилуватися цьогорічними світлинами можна у Волинській обласній бібліотеці імені Олени Пчілки до 27 травня.

А наступний конкурс «Благодійність крізь призму об’єктива» оголосять уже у вересні. Взяти участь у ньому можуть і професіонали, і аматори. Головна умова конкурсу – тема доброчинності.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі