«Горохів – урочище Прощаниця»: на Волині автопробігом вшанували героїв

Автопробіг «Горохів – урочище Прощаниця» сусіднього Іваничівського району відбувся 22 травня у Горохові.

Про це повідомили у прес-службі волинської «Свободи».

Учасники заходу зібралися поблизу пам’ятника «Борцям за волю України», що в центрі Горохова. Відкриваючи акцію, голова Горохівської районної організації ВО «Свобода» Валентина Магурчак нагадала, що в ці дні в Україні відзначаються Дні Героїв, і завдання акції – нагадати горохівчанам про героїчні сторінки нашої історії, а також закликати їх узяти участь у заходах в урочищі «Прощаниця» Іваничівуського району, де ось уже 20 років поспіль українські патріоти і націоналісти 22 травня вшановують Героїв.

Перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик пригадав слова славного волинянина, уродженця Горохівщини, дисидента і морального авторитета Євгена Сверстюка. «Досліджуючи історію нашої боротьби за незалежність, звитягу наших національних Героїв, Євген Сверстюк написав есе «Не мир, а меч». Він робить висновок: тільки політика боротьби, а не компромісів за будь-яку ціну здатна творити націю і здобувати перемоги. Саме в боротьбі гартується дух, тоді як тіло природньо прагне комфорту. Дух завжди сильніший від тілесного. І тільки ті люди, які в боротьбі гартують свій дух, здатні бути переможцями. Цього вчить історія нашої боротьби і нашої звитяги. Беручи приклад із наших Героїв, гартуючи дух, ми наближаємо нашу майбутню найбільшу українську Перемогу».

Після виконання національного Славня України автоколона з майже двох десятків автівок вирушила вулицями Горохова, після чого взяла курс до урочища «Прощаниця».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі