У Луцьку розпочнуть боротьбу із засиллям хаотичних вивісок

Джерело: Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Луцькі депутати пропонують ухвалити Порядок розміщення інформаційних оголошень, щоб вивіски не перетворювалися у хаотичну рекламу й це не псували естетичний вигляд міста. Процес обіцяють зробити поступовим, але за рік навести у цій сфері лад, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва сьогодні, 20-го травня.

Під час чергового сесійного засідання депутатам пропонують ухвалити Проект рішення «Про Порядок розміщення вивісок у місті Луцьку».

Зі слів заступника начальника управління містобудування та архітектури Ярослава Матвіїва, проблема виникла через те, що законодавець чітко не розділив поняття «вивіска» та «реклама».

«Законодавство передбачає те, що підприємець може встановити будь-яку вивіску, втім, у нас це перетворюється на хаотичну рекламу. Для прикладу, в Прибалтиці створений спеціальний державний орган, який автоматично перекладає назви вивісок на державну мову. Я теж вважаю, що вивіски мають бути українською мовою й не псувати зовнішній вигляд будівель. Процес має бути поступовим, але через рік часу ситуація має бути вирішеною», - розповів посадовець.

Зауважимо, що до головних проблем, пов’язаних із функціонуванням ринку зовнішньої реклами в місті Луцьку, відносять:

- перенасиченість центральної частини міста рекламними засобами різних форматів низької якості;

- самовільне розміщення рекламних засобів;

- естетична та технічна застарілість значної частини розміщених рекламних засобів;

Неприпустимим буде закривати рекламою ціннісну архітектуру міста, розміщувати рекламний банер, який дублює вивіску. Також заборонено в Проекті рішення перенасичення інформації, спотворення фасаду будівлі. Заборонити хочуть й непродуману рекламу у вітринах, безсистемне нагромадження реклами та вивісок, порушення кольорової гами фасаду будівлі на центральній вулиці міста, ігнорування української мови у назві вивіски.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі