До Луцька завітала фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива»

До Луцька завітала фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива»
  1. Новина відноситься до:

З 16 до 27 травня лучан та гостей міста запрошують подивитися в очі героям найщирішої фотовиставки України у приміщенні Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки за адреою: м. Луцьк, вул. Шопена, 11, 3 поверх.

Відкриваючи фотовиставку, заступник міського голови Андрій Киця зауважив про необхідність займатися благодійністю та підтримувати благодійні фотовиставки.

«Ми вже вдруге представляємо виставку в Луцьку разом із Волинською державною обласної науковою бібліотекою ім. Олени Пчілки. Це прекрасна нагода побачити найкращі миті добра та благодійності з усієї України, згуртувати активістів та просто небайдужих навколо гострих тем та надихнутися на творення добрих справ в рамках нашої області», – розповідає одна з організаторок виставки у Волинській області, голова ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці» Юлія Євпак.

«Фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» вже втретє відвідує Луцьк. У 2014 р. це був Волинський краєзнавчий музей, у 2015 р. та в цьому році – Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олени Пчілки. Неодноразове запрошення виставки до міста свідчить про зацікавленість місцевої громади у розвитку благодійності та залученні громадян до добрих справ», – зазначила менеджер пограм Українського форуму благодійників Катерина Ржевська.

“Фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» цінна найперше тим, що демонструє панорамне і водночас особистісне бачення благодійності в масштабах нашої країни. Ці світлини, які стали переможцями конкурсного відбору, є найкращими документами людської біди і людського співчуття. Тому варто такі проекти реалізовувати, широко популяризуючи ідею доброчинності у нашому соціумі”, – зазначила голова правління Благодійного фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” Ірина Констанкевич.

Минулорічна учасниця фотоконкурсу Ліда Кожевнікова наголосила на важливості проведення фотоконкурсу, адже досить часто ми не можемо пояснити словами те, що відбувається, тому саме з допомогою візуалізації ми показуємо справжню проблему та її глибину.

Фотокамери учасників цьогорічної виставки зафіксували миті благодійності в освіті, в культурі,, в охороні здоров’я та в соціальному захисті, у спорті, в житті громад та в ініціативах громадян. Вони показали, як волонтерство змінює світ і якою бачать благодійність діти. Цьогоріч на світлинах з’явилися цікаві теми, а також натхненні історії про доброчинність та сильних духом людей.  

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі