У Волиньраді підтримали продовження мораторію на продаж земель

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Продовжити мораторій на продаж «стратегічного запасу нації» просять у центральних органів влади депутати Волинської обласної ради, повідомляє Інформаційне агенство Волинські новини.

Проект рішення про підтримку звернення Тернопільської обласної ради від 25 червня 2015 року до Президента, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради України та обласних рад щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні та збереження чинної системи оподаткування сільськогосподарських товаровиробників розглянули під час 36 сесії Волинської облради 14 серпня.

Депутат Роман Карпюк наголосив, що сільськогосподарські землі – не просто джерело інвестицій, а стратегічний запас нації, який не підлягає відтворенню. Україні належить значна частина світових запасів чорноземів, вартість яких в умовах постійного підвищення дефіциту продовольства на глобальному рівні важко переоцінити. Мораторій на купівлю та продаж земель сільськогосподарського призначення спливає 1 січня 2016 року,тож обранці волинської громади просять продовжити його термін.

Депутати підтримали проект рішення.

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі