Центр Луцька прикрасили величезними писанками. ФОТО

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Більше 700 лучан, віком від 3 років, взяли участь у мистецькому проекті «Страсний тиждень», автором якого стала очільниця ГО «П’ятерня», луцька художниця Тетяна Мялковська.

Тривалий час вихованці луцьких ДНЗ, читачі бібліотек, учні, студенти, бійці АТО розписували пластикові аркуші. Ці малюнки згодом почепили на металеві каркаси у вигляді писанок. Розмір одного яйця з підставкою – 2,2 метри.

Соціально-мистецький інтеграційний проект «Страсний тиждень» , інформують організатори, був покликаний популяризувати українські великодні традиції, духовні цінності та соціальну єдність.

Декілька днів писанки були виставлені у «Галереї мистецтв», а сьогодні, 29 квітня їх встановили на Театральномі майдані Луцька.

Кожна з семи писано виконана в окремому кольорі і відповідає дням Страсного тижня. Приміром, Страсний понеділок, за задумом авторів – жовтий, Страсний четвер – червоний, а Страсна п’ятниця – чорна.

«Хочемо розкрити саму суть Воскресіння Господнього, бо зараз вона втрачається. Наприклад, у більшості дітей Пасха асоціюється тільки з крашанками і шоколадними зайчиками. А духовна основа, глибокі традиції втрачаються, і це дуже прикро», - пояснювала свого часу ініціаторка проекту, художниця Тетяна Мялковська.

До слова, мисткиня – єдина волинська учасниця Всеукраїнського фестивалю-перформансу на честь Великодня «374». Робота художниці «Пасхальне коливо» присвячена пам’яті Героїв Небесної Сотні і їхнім родинам, матерям, чиї сини загинули в АТО, і дружинам, які втратили чоловіків.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі