Новини минулого: 28 квітня

  1. Новина відноситься до:

Газета «Радянська Волинь», 28 квітня 1965 року.

9 травня неробочий день. Президія Верховної Ради СРСР повідомляє: День 9 травня свято Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. – надалі вважати неробочим днем. Голова Верховної Ради СРСР  А. Мікоян. Секретар Президії Верховної ради СРСР М. Георгадзе.

У Луцькому будинку культури відбувся вечір віруючих і не віруючих. Перед присутніми з лекцією «Мій шлях до духовної свободи» виступив товариш Осипов О. О. – старший науковий працівник Ленінградського музею історії релігії і атеїзму , член редколегії журналу «Наука и религия». Товариш Осипов – колишній професор-богослов та інспектор ленінградських духовних семінарії і академії, магістр богослов’я і протоієрей, «вчений редактор» останнього російського видання біблії. Нелегкий і складний шлях довелося пройти йому особисто, щоб пізнати правду. Тому особливо схвильовано звучала розповідь атеїста про сучасне православ’я, про те, як релігійна темнота відступає перед світлом розуму і науки. Він відповів на численні запитання слухачів. Науковець з Ленінграда виступив з лекціями також у Ковелі, Володимирі – Волинському.

У Чернівцях відбулися змагання за першість Центральної ради товариства «Авангард» з боксу. В них взяли участь кращі спортсмени республіки. Непогано виступили на змаганнях наші земляки. Боксер з Володимира-Волинського С. Динерштейн і нововолинець К. Гергенрейтер зайняли у своїх вагових категоріях відповідно друге і третє місця. Лучанин І. Тандрик, який виступав у важкій вазі, теж завоював третє місце.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Людмила БАЛЕЦЬКА

Коментарі