«Волиньторф» хочуть віддати у комунальну власність

Депутати Волинської облради під час 36 сесії 14 серпня розглянули проект, внесений Валентиною Бліновою та Людмилою Кирдою Про підтримку Звернення депутатів Маневицької районної ради Волинської області до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Волинської обласної ради та Волинської облдержадміністрації щодо залишення державного підприємства «Волиньторф» у державній власності.

Перед депутатами виступив генеральний директор ДП «Волиньторф» Іван Киричик, - повідомляє прес-служба Волинської облради.

Олександр Свирида наполягав, що підприємство має бути передане з державної в комунальну власність. Зі слів директора, нинішнє законодавство не дозволяє безоплатної передачі державного підприємства в комунальну власність.

Сергій Слабенко має запитання до п. 3 проекту рішення. "Рекомендувати голові Волинської обласної державної адміністрації (Гунчику В.П.) в уставленому законодавством порядку вирішити питання про виділення ДП «Волиньторф» земель під заготівлю торфу". Депутат Сергій Слабенко вважає, що виділення земелі стимулюватиме державу віддати підприємство на приватизацію. З ним погоджується Борис Загрева. Директор підприємства та депутат Людмила Кирда відстоювали позицію "Волиньторфу" щодо земель під добування торфу.

Депутати Борис Загрева та Святослав Кравчук пропонують керівництву області лобіювати передачу підприємства в комунальну власність.

Голова ОДА Володимир Гунчик заявив, що наразі підприємство не підлягає приватизації, але може бути корпоратизоване та передане в обласну комунальну власність. "Не підпишу документів на землю, поки підприємство не буде передане в комунальну власність. Пропоную зняти це звернення, а доручити почати процес лобіювання передачі підприємства в комунальну власність", -- заявив Володимир Гунчик. Олександр Свирида запропонував конкретику: підготувати керівництву відповідний проект урядової постанови та вирішувати питання в Києві.

Сергій Слабенко запропонував підтримати підготовлений ним проект рішення. Цю пропозицію підтримав Святослав Кравчук. Крім того, депутати продовжували наполягати над процедурою передачі "Волиньторфу" в комунальну власність. Борис Загрева пропонує підготувати проект рішення про згоду обласної ради на прийняття в комунальну власність ДП "Волиньторф". 

За проект рішення Людмили Кирди та Валентини Блінової проголосували 24 депутати.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі