Завершується шоста хвиля мобілізації: Волинь справилася на 60%

Джерело: Волинська облдержадміністрація
  1. Новина відноситься до:

Залишилося три дні на виконання завдань шостої черги мобілізації, наразі на Волині поставлено 575 військовослужбовців.

Показники виконання - 60 %, повідомляє прес-служба Волинської облдерждаміністрації.

За словами т. в.о. військового комісара обласного військового комісаріату Романа Кулика, зусилля необхідно зосередити на завершенні процесу оповіщення, потрібно також максимально провести роботу з розшуку «бігунів».

За рівнем поставки військової техніки Волинь  - на другому місці серед областей, котрі підпорядковуються військовому командуванню «Захід».

Як свідчить статистика, помітні зміни у роботі військово-лікарських комісій: менше військовозобов’язаних спрямовують на додаткове медичне обстеження. Але, констатують у комісаріаті, це не надто вплинуло на загальні показники. Чимало тих, кому рекомендують пройти додаткові огляди, використовують таку можливість, аби уникнути мобілізації, й не повертаються до військкоматів після дообстеження. Зокрема, у Шацькому районі з дообстеження не повернулося 46% зобов’язаних.

За словами Романа Кулика, 228 осіб притягнули до адміністративної відповідальності, ще щодо 43 осіб документи передано до компетентних органів для притягнення до кримінальної відповідальності.

Рада оборони області вирішила створити робочу групу, яка вивчатиме питання існування дисбалансу між кількістю оповіщених у певних районах та тих військовозобов’язаних, які вже пройшли медичний огляд, а також тих осіб, яких поставлено до виконання громадянського обов’язку.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик повідомив про те, що терміни шостої хвилі мобілізації можуть змінити.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі