ОСББ Луцька матимуть можливість отримати співфінансування для благоустрою території

ОСББ Луцька матимуть можливість отримати співфінансування для благоустрою території
  1. Новина відноситься до:

Потреба  співфінансування проектів розвитку прибудинкових територій, відсутність інформаційної політики та обізнаності щодо майнових питань – ось лише невеликий перелік проблем, з якими зіштовхуються щодня у своїй роботі голови об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Луцька.

Обговорення проблем та пошук їх розв’язання відбулося 6 серпня на запрошення Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Голови ОСББ розповіли про свої ідеї щодо покращення житлового фонду та поділилися методами розв’язання щоденних завдань. Частину із них ОСББ вирішує вже з допомогою Фонду на умовах співфінансування.    

Керівник ОСББ «Карбишева, 2б» Інна Махновець зазначила, що працює із Фондом з 2012 року. Її ОСББ було одним із перших, які скористалися допомогою «Нового Луцька» для встановлення індивідуального теплового пункту.

«Ми скористалися цими коштами і маємо економію з опалення на 40% з 2012 року. Я дякую Фонду, що допоміг розв’язати це питання, і сподіваюся, що ми й надалі будемо співпрацювати. Тому тепер чекаємо, коли можна подавати заяви для благоустрою території», – зазначила Інна Махновець.

Радник голови правління Фонду Олександр Курилюк розповів, що «Новий Луцьк» у своїй діяльності націлений на два сектори: соціальна допомога тим, хто потрапив у складні життєві обставини, та підтримка проектів розвитку міста, зокрема й ОСББ. Загалом з часу створення, тобто з 2011 року, Фонд витратив 172 мільйони гривень на допомогу лучанам. 

Під час зустрічі з головами ОСББ представники Фонду розповіли про те, що в Луцьку роботу розпочали  «Офіси розвитку кварталу». Саме у них з лучанами вестимуть діалог, кожен зможе знайти відповідь на запитання щодо створення ОСББ, оформлення субсидій, пенсій тощо. Звернувшись у офіс із корисною ідеєю, пропозицією, ініціативою, лучани мають усі шанси за сприяння Фонду втілити справу в життя. Фонд допомагатиме головам ОСББ у  розв’язанні багатьох комунальних проблем.

 

«Офіс розвитку кварталу» – майданчик для консультацій лучан, проведення дискусій у питаннях розвитку міста, платформа  для діалогу між працівниками Фонду та лучанами, пошуку нових ідей для розвитку Луцька. Виходячи з результатів роботи Офісів, Фонд націлений розробити цілісну стратегічну програму розвитку міста – «Луцьк-2020».

Перші такі Офіси вже запрацювали на вулиці Гордіюк, 37, бульварі Дружби народів, 3, проспекті Соборності, 38 та вулиці Корольова, 10 (мікрорайон Вересневе) .

«На нашу думку, успішною буде та робота, яка матиме підтримку лучан. Тому, аби розпочати діалог, знайти ініціативних людей, які хочуть змін, можуть взяти відповідальність на себе, ми відкриваємо такі міні-центри», – зазначив голова правління Фонду Олександр Товстенюк.  

Він наголосив, що голови ОСББ – це саме ті ініціативні лучани, господарі своїх будинків, які турбуються про розвиток своїх осель, готові відстоювати власні права та, зрештою, роблять Луцьк привабливим для інвесторів. А тому через діяльність Офісів можна буде покращувати благоустрій. Наприклад, на умовах співфінансування мешканців із Фондом будувати дитячі майданчики, спортивні поля, інші інфраструктурні об’єкти. Приклади такої співпраці вже є.

Голови ОСББ зацікавилися таким співфінансуванням, адже левову частку фінансових витрат обіцяє взяти на себе саме Фонд. Голова Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк зазначила, що справді варто було б з ініціативною громадою проводити виїзні засідання, інформаційну політику, підвищувати обізнаність людей в своїх правах та перевагах власної господарської діяльності.

Подальші зустрічі із ОСББ міста відбуватимуться вже безпосередньо у створених «Офісах розвитку кварталу».

По детальнішу інформацію щодо діяльності «Офісів розвитку кварталу» звертайтеся:  43021, Україна, м. Луцьк, вул. Винниченка, 26. Тел. (0332) 78-22-07.

e-mail: novyy.lutsk@gmail.com

www.novyy.lutsk.ua

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі