На Волині викрили податківця-хабарника

  1. Новина відноситься до:

Начальника відділення податкової інспекції підозрюють в одержанні чотирьох тисяч гривень хабара.

Про підозру у вимагання та одержанні неправомірної вигоди повідомили депутату Ратнівської селищної ради, начальнику Камінь-Каширського відділення Ратнівської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області, повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Встановили, що правоохоронець у період з 17 липня до 13 серпня цього року вимагав від фізичної-особи підприємця двома частинами 4000 гривень за неперешкоджання у здійсненні підприємницької діяльності.

Співробітники прокуратури викрили хабарника одразу після отримання грошей. У нього вилучили три тисячі гривень. Наразі триває досудове розслідування, вирішують питання обрання запобіжного заходу та відсторонення підозрюваного від посади, яку він обіймає. 

До слова, відповідно до ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України, посадовцю загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі