На Волині продовжують боротьбу з пожежами на торфовищах

Джерело: Управління ДСНС України у Волинській області
  1. Новина відноситься до:

Станом на 14 серпня у Волинській області загасили 10 гектарів пожежі на торф’янику між селами Видерта та Ворокомле Камінь-Каширського району.

Сили і засоби зосереджені для недопущення розповсюдження вогню на населений пункт та лісовий масив, повідомляє перс-служба управління ДСНС України у Волинській області. 

Для забезпечення локалізації пожежі залучені: 31 чоловік з числа особового складу апарату управління ДСНС області та найближчих рятувальних підрозділів, близько 10 чоловік від управління водного господарства та лісового господарства області, а також більше 20 жителів з навколишніх сіл.

Гасіння пожежі здійснюється за допомоги шести одиниць основної та спеціальної пожежної техніки, в тому числі: дві пожежні автоцистерни ємністю  2,5 та 8 тонн води, дві пожежні насосні станції ПНС-110 продуктивністю подачі води 100 л/с, дві рукавні автомобілі для забезпечення подачі води на велику відстань від вододжерела (річка Цир), а також чотири переносних мотопомпи. За допомоги бульдозера роблять земляні канави для того, аби попередаити розповсюдження вогню.

Площа пожежі становить 72 га.

Гасіння пожежі ускладнюється спекотною сухою погодою, відсутністю вододжерел, низьким рівнем води в меліоративних каналах та у найближчій річці Цир. Для вирішення цього питання залучена інженерна техніка та фахівці управління водного господарства, які здійснюють поглиблення русла річки і каналів для ефективнішого забору і подачі води пожежною технікою до місця пожежі.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі