«Щасливі голі люди» приїхали до Луцька: Катерина Бабкіна презентувала нову книгу

«Щасливі голі люди» приїхали до Луцька: Катерина Бабкіна презентувала нову книгу
  1. Новина відноситься до:

Відома письменниця родом з Івано-Франківська Катерина Бабкіна презентувала у Луцьку збірку оповідань. Супроводжував авторку президент Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев.

«Щасливі голі люди» – збірка з восьми тематично поєднаних оповідань про щастя, радше про те, що стається з нами перед ним. Це історії про покоління українців, які ще застали радянське життя, про тих, хто виріс і зміцнів, як міг, про те, як ці люди живуть нині, коли навколо і війна, і любов, й еміграція, і Ханой, і Нью-Йорк, і мертві, і живі, і сліпі, і немудрі.

«У книзі йдеться про травматичний досвід кількох поколінь українців, які пережили Радянський Союз та непрості часи становлення нової країни. Коли ми переживаємо травматичний досвід, то нарощуємо емоційну броню. Але іноді цю броню потрібно все ж скидати, щоб долати труднощі, і залишитись повністю голим», – сказала письменниця.

За словами авторки, поштовхом до написання книги стало бажання говорити про ці речі – про те, якими є українці і що нас сформувало такими.

«Вся фіксація історії завжди викривлена. Тому чим більше про це говорити, то краще. Тоді ширша, комплексніша і щиріша картина виходить», – запевняє Бабкіна.

Луцьк – вже сьоме місто, в якому Катерина Бабкіна презентувала книжку.

«На презентації приходить дуже багато підлітків, які не застали те наше минуле. Вони мають справу з тим, що зараз відбувається в країні з нуля. Їм потрібно зрозуміти, звідки взялись ці люди, які керують країною. Ця книжка про це», – розповіла Катерина Бабкіна.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі