Прем'єр-міністр України Яценюк подав у відставку

Джерело: Фейсбук

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк подав у відставку. Про це він оголосив у своєму зверненні сьогодні, 10 квітня, яке було опубліковане на офіційній сторінці Яценюка у мережі Фейсбук.

Зі слів прем'єра, відповідне подання буде внесено ним у вівторок, 12 квітня, до Верховної Ради України

«Відтепер бачу свої завдання ширше, ніж повноваження керівника уряду. Нове виборче законодавство. Конституційна реформа. Судова реформа. Коаліційний контроль за курсом нового Уряду. Міжнародна підтримка України. Членство України в Європейському Союзі і НАТО. Це – частина моєї програми», – сказав Арсеній Яценюк.

Наразі тривають переговори щодо створення нової коаліції та формування нового уряду.

Нагадаємо, у лютому з коаліції вийшли фракції «Самопоміч» і «Батьківщина». Фракція Радикальної партії Олега Ляшка теж заявила, що вийшла з коаліції ще у вересні минулого року, а в березні депутати цієї фракції відкликали свої підписи під коаліційною угодою.

30 березня з’явилось повідомлення, що «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними депутатами про входження до їхнього складу, щоб можна було створити коаліцію лише з цих двох фракцій. Протягом 30 і 31 березня до фракції «Блоку Порошенка» ввійшли ще три депутати. За станом на 31 березня, за даними сайту Верховної Ради, ці дві фракції разом налічували 222 голоси, а для створення коаліції потрібно принаймні 226.

До слова, наприкінці березня 13 осіб виключили зі свого виборчого списку делегати під час закритого з’їзду партії БПП.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі