Новини минулого: 9 квітня

  1. Новина відноситься до:

Під час Другої світової війни в Луцьку виходила газета «Український голос». Це був україномовний тижневик обсягом від 2 до 8 сторінок, який випускали з 1941 року до 1944. Цитуємо номер від 16 квітня 1942.

***

В м. Киселині драматичний гурток поставив дня 6 й 7 квітня ц. р. драму М. Старицького «Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниці». Не зважаючи на всі перешкоди, які стояли перед гуртком, п'єса випала напрочуд добре. Усі артисти вив'язались зі своїх роль, і їхня гра зробила миле вражіння на глядачів. Багато праці доклали декоратор, режисер та адміністратор.

У Дитячому Садку в Луцьку на тре тій день Великодніх Свят 7 квітня ц.р. для дітей було улаштовано свячене. Пасочки для діток посвятив о. прот.  Малюжинський, який перед посвяченням пасочок роз’яснив дітям значіння цього Свята. Самі діти цілий час співали «Христос Воскрес». На посвяченні були присутні батьки дітей.

День 20-го квітня є днем народження Великого Вождя Німецького Народу Адольфа Гітлєра. В зв’язку з цим Луцька Духовна Консисторія з наказу Владики Полікарпа, Архієпископа Луцького і Ковельського, Адміністратора Святої Автокефальної Православної Церкви на визволених українських землях доручає духовенству єпархії в сільських парафіях дня 19-го квітня 1942 року по службі Божій, а в міських парафіях дня 20-го квітня, в самий день народження Вождя, відправити урочистий молебень за здоров’я Вождя Німецького Народу з виголошенням многоліття, попередивши молебень відповідною промовою, в якій слід підкреслити значіння Генія Адольфа Гітлєра в урятованні українського народу і цілої Европи від безбожної комуни. Одночасно доручається підреслити вірним їх обов’язок допомагати в запіллі Німецькому Воякові своєю працею і бути чуйним щодо ворожих елементів, які провадять шкідливу роботу проти Інтересів Німецького і Українського народів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі