Куди і за скільки зникнуть демонтовані гаражі та кіоски Луцька

  1. Новина відноситься до:

У квітні департамент муніципальної поліції Луцькради обіцяє почати аукціони з продажу демонтованих тимчасових споруд, які встановили незаконно.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Кошти зарахують на рахунки цільового фонду Луцької міської ради. Ті ж об’єкти, які продати не вдасться, здадуть на металобрухт, аби повернути кошти, яке місто витратило на демонтаж.

У минулому році департамент муніципальної поліції відшкодував лише 2,2 тисячі гривень за зберігання повернутих об’єктів.

Загалом же ж у 2015 році видатки на демонтаж, перевезення та зберігання склали 93,6 тисячі гривень, а за період з січня по 24 березня 2016 року – 33,2 тисячі гривень. На 2016 рік відповідно до рішення міської ради на демонтаж та зберігання цих незаконних тимчасових споруд передбачено 300 тисяч гривень з загального та цільового фондів.

Загалом, за сім місяців (з вересня 2015 по березень 2016 року) луцька муніципальна поліція демонтувала 420 незаконно встановлених тимчасовий споруд.

Станом на 18 березня 2016 року сектор демонтажу підготував 54 проекти рішень про знесення 209 незаконних споруд. Усі ці рішення підтримані. З вересня 2015 року, коли почалася кампанія проти незаконних споруд, демонтували 193 об’єкти.

При тім, кажуть посадовці, рішення про демонтаж оскаржували лише один раз у суді. Однак, запевняють, у позовних вимогах заявнику відмовили.

Об’єкти демонтажу зберігаються на штраф майданчику. Вартість одного збереження – 22-27 гривень.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі