У Луцьку міськраду просять оприлюднювати відповіді на запити

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Для того, щоб зрозуміти, чому підтриманий депутатський запит у більшості випадків не вирішує підняту лучанами проблему, мешканці міста просять публікувати відповіді на запити на веб-сайті міськради.

Про це у запиті до міського голови під час другого пленарного засідання 5 сесії Луцької міської ради 31 березня повідомила член фракції «УКРОП» Вікторія Побережна.

До неї звернулися мешканці Луцька щодо відповідей на запити, які озвучувалися під час сесій депутатами. Питання публікують на веб-сайті міськради та у інших ЗМІ, а відповіді на них надають лише депутату, який їх озвучив. Таким чином, виникає ситуація обмеженого доступу публічної інформації.

Мешканців цікавить, які відповіді надають комунальні служби, керівники підприємств, міський голова, його заступники та інші особи, щоб зрозуміти, чому у більшості випадків підтриманий запит проблему не вирішує. Депутат просить усі відповіді на запити публікувати на веб-сайті міської ради для можливості їхнього подальшого розповсюдження у ЗМІ та аналізу всіма охочими.

Депутати підтримали запит колеги.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі