Мобілізацію обіцяють завершити до кінця квітня

Джерело: ТСН
  1. Новина відноситься до:

Міністр оборони України Степан Полторак пообіцяв завершити демобілізацію четвертої хвилі до кінця квітня. 

Долю сьомої хвилі мобілізації мають вирішити наступного тижня. Якщо її оголосять, то до війська залучать не більше 10 тисяч осіб, повідомляє ТСН.

За словами речника Генштабу Владислава Селезньова, при ухваленні остаточного рішення військове командування зважатиме на те, як триває набір на контрактну службу. Тим часом Міністр оборони Степан Полторак похвалився, що цьогоріч уже підписали контракт 18 тисяч військових, більшість із яких має бойовий досвід.

Посадовець спрогнозував, що й надалі щомісяця служити за гроші йтимуть до 7 тисяч чоловік. Тож контрактники зможуть замінити мобілізованих під час четвертої хвилі. А таких – 45 тисяч. Усі вони повернуться додому вже до кінця квітня, пообіцяли в Міноборони.

«Завдяки тому, що значно була підвищена зарплата, ми тільки у 2016 році спромоглися підписати контакти з 18 тисячами військовослужбовців. Для нас це дуже добрий сигнал, і ми прогнозуємо, що щомісяця кількість військовослужбовців, які підписуватимуть контракт буде 6-7 тисяч», - заявив Полторак.

Раніше і міністр оборони, і президент натякали, що за такої кількості контрактників наступна мобілізація може і не знадобитися.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі