У Луцьку за комунальні борги відбирають квартиру

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Квартиру, що у будинку на вулиці Коновальця, 1б, відберуть у власників та реалізують вже 11 квітня. Причиною цьому є злісне боргування коштів за комунальні послуги.

Про це стало відомо під час засідання антикризового енергетичного штабу у режимі відеоселектору за участю голів районних державних адміністрацій, міських голів, пише Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Заступник начальника управління Державної виконавчої служби Анатолій Лех зауважив, що останнім часом збільшилась кількість боргів і, як наслідок, виконавчих проваджень. Нині відомство має 6111 виконавчих документів загальною сумою на більш ніж 19 мільйонів. Більшість з них (4067 випадків) – з обласного центру Волині.

В крайніх випадках структура має право на реалізацію майна боржників. Винятком є випадки, коли в квартирі прописані малолітні діти, або борг становить менше десяти мінімальних заробітних плат.

Для прикладу, на реалізацію виставили квартиру, що на вулиці Коновальця, 1б. Її реалізують 11 квітня. Нині потенційних покупців немає, проте, зі слів Леха, як правило, вони з’являються за декілька днів до завершення торгів.

Власниками квартири є матір і син. Держвиконавець неодноразово попереджав їх про те, що ті з часом залишаться без квартири, якщо не погасять борг. Проте жінка відмовляється підписувати будь-які документи, а син взагалі ігнорує працівників служби.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі