У волинському онкодиспансері буде новий керівник

  1. Новина відноситься до:

Головний лікар онкодиспансеру Орест Андрусенко участі в конкурсі на керівну посаду не братиме. Про це стало відомо під час соціальноїа депутатської комісії Волинської обласної ради, засідання якої відбулося сьогодні, 31 березня. Комісія розглянула питання щодо продовження контрактів керівникам низки комунальних медичних закладів.

Члени постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства підтримали продовження контракту терміном на 5 років директору Ківерцівського медичного коледжу Тетяні Комшук, на три роки – начальнику Волинського бюро судово-медичної експертизи Ігорю Жибаку, головному лікарю Волинського обласного шкірно-венерелогічного диспансеру Лесі Карпюк, головному лікарю Волинського обласного госпіталю для ветеранів війни Тетяні Масік.

Про це повідомили у прес-службі УКРОПу.

Найбільше обговорення викликали питання щодо головних лікарів Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки Володимира Алєйнікова, Волинського обласного онкологічного диспансера Ореста Андрусенка та Волинського лікувально-профілактичного закладу для надання медичної допомоги невиліковно хворим (обласна лікарня «Хоспіс») Володимира Бачинського.

Напередодні майже у кожному з цих медзакладів побували також члени Тимчасової контрольної комісії з питань перевірки комунальних підприємств, установ та організацій облради. Її керівник, голова фракції «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» в облраді Вячеслав Рубльов зауважив, що у комісії виникло ряд запитань щодо роботи деяких головних лікарів.

Нагадаємо, що з ініціативи УКРОПу в області планують запровадити прозоре призначення керівників комунальних установ, в першу чергу, це стосується головних лікарів. Наразі, як повідомив Вячеслав Рубльов, триває розробка відповідного положення та напрацювання механізмів процедури. Раніше кандидатури на ці посади погоджувало управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Тимчасова комісія рекомендувала головного лікаря Хоспісу Володимира Бачинського та головного лікаря будинку дитини Володимира Алєйнікова призначити тимчасово виконуючими обов’язки, до моменту оголошення конкурсу.

На думку начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігоря Ващенюка, контракт Володимиру Алєйнікову варто продовжити. «Керівником проведена хороша робота, налагоджені зв’язки по залученню допомоги, адже на заклад виділяються мізерні

бюджетні кошти. Створений прекрасний центр ранньої реабілітації, досвід роботи якого приїжджали переймати американці. Вважаю, що контракт треба продовжити», – зазначив Ващенюк.

«При прийнятті рішення по тій чи іншій кандидатурі буде також врахована думка колективу, чого раніше не було, – зауважив Вячеслав Рубльов. – Наскільки нам відомо, Володимир Алєйніков користується авторитетом серед колег і колектив його підтримує. Він може претендувати на посаду головного лікаря через конкурс. І в нього найбільше шансів у ньому перемогти».

Начальник управління охорони здоров’я також висловив підтримку і головному лікарю онкодиспансеру Оресту Андрусенку і запропонував його контракт продовжити. Однак, як пояснив голова Тимчасової контрольної комісії з питань перевірки комунальних підприємств, установ та організацій облради, укропівець Вячеслав Рубльов, «щодо роботи Андрусенка виникло чимало запитань».

«До мене і до моїх колег часто звертаються громадяни, які розповідають неприємні факти щодо того, як відбувається лікування в онкодиспансері, розподіл та використання гуманітарної допомоги, – прокоментував Вячеслав Рубльов. – Чи за попередніх депутатських каденцій не було скарг від громади по цих питаннях? Звичайно ж були. Тільки, хто раніше враховував ці думки? Ніхто».

Голова постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоровя, материнства та дитинства, укропівець Олександр Зінчук зауважив, що чимало онкохворих звертаються за допомогою в обласну лікарню. Однак, приміром, на хіміотерапію в цей заклад з державних коштів не виділяється ні копійки.

У своєму виступі головний лікар онкодиспансеру Орест Андрусенко зауважив, що участі в конкурсі на керівну посаду не братиме. «Своє я вже відпрацював. Подивіться, в якому стані прийняв онкодиспансер і в якому він тепер. Зроблені операційна, поліклініка, працює комп’ютерний томограф, лінійний прискорювач. Я тоді отримав інфаркт, але треба було вибити той апарат», –резюмував Андрусенко.

Комісія проголосувала рекомендувати припинити дію контракту з головним лікарем онкодиспансеру, а виконання обов’язків тимчасово покласти на заступника головного лікаря з медичної роботи Людмилу Бубенову. Вона, до слова, і раніше виконувала обов’язки керівника на момент відсутності головного лікаря. Андрусенко насамкінець поцікавився, чому саме цю людину призначають виконувачем обов’язків, адже, мовляв, в резерві на посаду головного лікаря стоїть Юрій Малімон (наразі він – завідувач мамологічним відділенням онкодиспансеру, – авт.).

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі