Уряд ще роздумує над підвищенням тарифів на газ

Джерело: РБК-Україна
  1. Новина відноситься до:

Серед аргументів проти підвищення - зниження вартості закупівлі газу і зростання витрат на субсидії.

Рішення про підвищення з 1 квітня тарифів на газ для населення не було прийнято, так як в Кабінеті міністрів триває дискусія з цього питання. Про це розповів Міністр соціальної політики Павло Розенко, повідомляє РБК-Україна

«Поки що рішення про підвищення тарифів не приймалося, і я думаю, що в уряді йде досить серйозна дискусія щодо доцільності цього кроку. Так, з одного боку, це обов'язки перед МВФ - ми розуміємо, що не можемо і не маємо права відмовитися від співробітництва з фондом. З іншого боку, ми чудово розуміємо, що змінилися ті фактори, які були півтора року тому, коли приймалося рішення про підвищення тарифів», - заявив Розенко.

За його словами, так як за півтора року ситуація змінилася - Україна купує газ вже не по 250 доларів за куб. м, а по 180 - є підстави розмовляти з МВФ про іншому графіку підвищення цін.

«Істотне підвищення цін на газ для населення призведе до того, що в системі субсидій буде залучено близько 9,5 млн сімей. На це фінансування не передбачено і за нашими підрахунками нам потрібно не 35 млрд гривень, а найменше 55 млрд гривень, що призведе до різкого збільшення витрат державного бюджету, а такої кількості доходів у нас немає», - підкреслив глава Мінсоцполітики.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі