У Луцьку сироті виділили земельну ділянку

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

На проблему пошуку вільних земельних ділянок у межах міста звернули увагу депутати під час сесії міськради.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання 5 сесії Луцької міської ради 31 березня.

Дискусія серед депутатів виникла під час обговорення низки проектів рішень щодо надання дозволів на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд. Так, вільні земельні ділянки пропонували надавати у першу чергу учасникам АТО та інвалідам першої групи.

Член фракції «УКРОП» Олександр Кравченко запитав, чи існує концепція виділення земельних ділянок. Він зауважив, що наразі задоволені заяви родин загиблих, але є чимало поранених та тих бійців, які чесно відслужили на сході. Він зауважив, що молоді люди неохоче йдуть в армію за контрактом, тому що держава не виконує того, що декларує для бійців. Він закликав працювати у напрямку пошуку вільних земельних ділянок у сусідніх з Луцьком селах.

Міський голова Микола Романюк повідомив, що надійшло 1800 заяв на виділення земельних ділянок від учасників АТО. Частина з них отримали ділянки на теренах Шацького, Ківерцівського, Луцького та інших районів. Найпростішим підходом, з його слів, було б виділення коштів на часткову компенсацію придбання житла з боку держави.

Депутат Аркадій Соломатін зауважив, що у Рівному для учасників АТО виділили 700 ділянок у межах міста. Втім, на думку Луцького міського голови, роздача ділянок у межах місті є безгосподарським підходом, адже доцільніше будувати житлові мікрорайони. 

У підсумку, депутати підтримали надання дозволу щодо відведення земельної ділянки на вулиці Микулицькій для дитини-сироти, який претендував на ділянку за правом спадку. Водночас, не підтримали декілька проектів рішень щодо надання у власність земельних ділянок на вулиці Гущанській.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі