У Луцьку внесуть зміни щодо розгляду електронних петицій

Джерело: Волинські новини

Оскільки лучани часто звертаються щодо проблем, які не належать до компетенції міськради, внести низку змін до рішення про петиції територіальної громади міста вирішили депутати.

Про це йшлося під час 5 сесії Луцької міської ради 30 березня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Депутат Артем Запотоцький розповів, що проект рішення складений на основі Закону України «Про звернення громадян». У документі йдеться про те, що петиція може бути подана з будь-якого питання життєдіяльності міста та вважається підтриманою, якщо в її підтримку проголосувало не менш як 300 осіб та не раніше п'ятнадцятого дня з моменту опублікування петиції. Підтримана петиція розглядається згідно з Порядком, затвердженим рішенням виконавчого комітету.

«У випадку якщо вирішення порушеного в петиції питання не належить до сфери життєдіяльності міста Луцька, відділ звернень громадян департаменту ЦНАП у місті Луцьку протягом 2 робочих днів з моменту реєстрації проекту петиції здійснює перенаправлення за належністю, про що невідкладно інформує ініціатора петиції. У випадку, якщо порушене в петиції питання стосується життєдіяльності Луцька, але не входить до компетенції органів місцевого самоврядування, відділ звернень громадян департаменту ЦНАП у місті Луцьку протягом 2 робочих днів з моменту публікації петиції інформує ініціатора петиції про перенаправлення за належністю та здійснює вказане перенаправлення. Збір голосів в підтримку петиції здійснюється протягом 14 днів від дня опублікування петиції. Голосувати в підтримку петиції можуть громадяни, що пройшли реєстрацію на офіційному сайті ради», - йдеться у проекті рішення.

Начальник відділу звернень громадян міськради Тетяна Книш зауважила, що часто лучани ініціюють петиції, які не стосуються життєдіяльності міста. Часто громадяни звертаються щодо питань, які не в компетенції міської ради, наприклад, щодо роботи поліції. Наразі просять надавати два дні для того, щоб поінформувати установу, до чиєї компетенції належить те чи інше питання, підняте у петиції.

Депутат Павло Данильчук зазначив, що підтримані петиції повинен розглядати колегіальний орган, наприклад, виконком, натомість нині часто у відповідь на підтриману петицію громадяни отримують лише відписку від одного з посадовців міськради. 

Депутати підтримали проект рішення.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі