Водія, який насмерть збив лучанина, засудили

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Водій Павло Клець, який насмерть збив пішохода, визнав свою провину та говорив про каяття. Втім, його щирості не повірили батьки загиблого й вимагали найвищої міри покарання. Так, зваживши на всі обставини, Феміда оголосила покарання у вигляді позбавлення волі.

Оголосили вирок підсудному 30-го березня в Луцькому міськрайонному суді, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої смертельних травм зазнав 21-річний пішохід, сталася ввечері 12 грудня на вулиці Рівненській поблизу Київського майдану у Луцьку. Як повідомлялося, автомобіль Audi збив пішохода, внаслідок ДТП юнак опинився в реанімації Луцької міської лікарні.

Водій, який спричинив ДТП, втік з місця події. Відшукати його та авто вдалося родині та друзям Михайла. 16 грудня Михайло помер у лікарні.

Павла Клеця звинувачують у вчиненні злочину, передбаченого статтею 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху).

Відомо, що водій навіть після ДТП їздив містом у стані алкогольного сп’яніння.

Усі ці факти суд розглянув вчора, 29-го березня, та допитав свідків. Зокрема, Павло Клець наголошував на визнанні своєї провини та щирому каятті. Втім, батьки загиблого запевняли, що обвинувачений повинен бути ізольованим від суспільства на максимальний строк – 6 років, бо несе для нього загрозу.

Втім, останнє слово за Фемідою, яка, оголошуючи вирок, постановила, що Павло Клець своїми необережними діями вчинив грубе порушення ПДР, спричинивши кримінальне правопорушення. Також суддя оголосив, що обвинувачений визнав повністю вину та просив суворо не карати. Відповідно, оголошує вирок Феміда, оскільки вину правопорушник визнав повністю, висловив жаль та щире каяття, то покарання йому буде – позбавлення волі реально строком на 5 років і позбавлення права керувати авто 3 роки.

Зауважимо, що вирок може бути оскаржений впродовж 30 днів. Чи будуть його оскаржувати, захисник Василь Гаврилюк точно не повідомив.

«Це буде залежати від мого підопічного, як він вирішить. Звичайно, що я буду рекомендувати йому подавати апеляцію», - прокоментував для ЗМІ адвокат Клеця.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі