Водій, який у Луцьку насмерть збив чоловіка, визнав свою вину

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Судове засідання щодо смертельної ДТП у Луцьку зібрало в залі більше тридцяти слухачів. Справу слухали по скороченій процедурі, адже обвинувачений повністю визнав вину. Після розгляду документів та допиту свідків, Феміда оголосила вирок.

Судовий процес відбувся  29-го березня в Луцькому міськрайонному суді, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої смертельних травм зазнав 21-річний пішохід, сталася ввечері 12 грудня на вулиці Рівненській поблизу Київського майдану у Луцьку. Як повідомлялося, автомобіль Audi збив пішохода, внаслідок ДТП юнак опинився в реанімації Луцької міської лікарні. Водій, який спричинив ДТП, втік з місця події. Відшукати його та авто вдалося родині та друзям Михайла.

16 грудня Михайло помер у лікарні.

Павла Клеця звинувачують у вчиненні злочину, передбаченого статтею 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху).

Відомо,що водій навіть після ДТП їздив містом у стані алкогольного сп’яніння.

Так, на початку судового засідання прокурор Тарас Гуцуляк зачитав обвинувачення та повідомив, що загиблий, внаслідок наїзду машини, отримав черепно-мозкову травму, забої легенів та численні інші травми з внутрішніми крововиливами. Правоохоронець по тому додав, що є у справі й пом’якшуючі обставини: щире каяття обвинуваченим та сприяння слідству.

По тому обвинуваченого Павла Клеця допитали. Він пояснив, чому не загальмував вчасно та втік з місця ДТП.

«12-го грудня 2015-го року я рухався із села Гаразджа автомобілем. Проїхавши світлофор, перед податковою, переді мною вибігли два хлопці. Один побіг назад, а інший ні. Я стукнув його правою частиною автомобіля. Після цього зупинився і побачив, що потерпілий лежить головою вниз. Я перевернув його, там було багато людей, вони викликали швидку, його поклали в карету швидкої й стояли там хвилин 10. Тому я запитав у медиків, як він, а ті сказали, що відсотків 50, що буде жити. Я ще постояв 5 хвилин, я знав цього хлопця ще зі школи, я був у стані шоку й покинув місце ДТП. Наступного дня мене набрав міліціонер, щоб я прибув на допит, а я якраз туди їхав. Визнаю себе винним у повністю», - розповів Клець.

Після цього обвинуваченого почали допитувати учасники судового засідання.

Обвинувачений інформував, що їхав вулицею Рівненською та рухався зі швидкістю 70-80 кілометрів, алкоголю чи наркотиків не вживав. Також повідомив, що екстрене гальмування не застосовував, мовляв, не встиг, адже пішохід вибіг на проїжджу частину одразу перед машиною, як наслідок, гальмував саме після удару.

Зі слів Павла, дорога, якою він їхав, була мокра.

Далі обвинувачений сказав, що кається про скоєне і попросив у батьків вибачення.

Втім, мати загиблого Ніна Гапич не повірила у щире каяття.

«Усі ліхтарі на Київському майдані світилися добре, там чудове освітлення, а він спеціально скерував машину на Мішу, бо хотів його налякати, тому наїхав на нього метр біля бордюру. А під час ДТП, Клець просив пасажира, який тоді був в машині, сісти за його кермо. Наполягаю на ізоляції обвинуваченого від суспільства, бо він після страшної ДТП й далі порушував правила дорожнього руху. Він відчуває вседозволеність та безкарність.

Якщо ж ви каєтеся, то чому, коли Міша лежав чотири дні в комі, ми просили всіх здавати кров і допомогти матеріально, ви не прийшли допомогти, не здали кров, не допомогли, не попросили вибачення? Чому далі гуляв клубами та п’яним їздив автомобілем? Чому каяття не було щирим? Якщо це було б щиро, я б пробачила», - звернулася мати Михайла до обвинуваченого.

На це Павло Клець відповів, що його п’яним ніхто не бачив, бо три роки не вживає алкоголь. Щодо допомоги, то пояснив, що не знав, як підійти до батьків.

Суддя Ясельський поцікавився в обвинуваченого як він розуміє каяття.

На що Павло Клець відповів, що не може відповісти на запитання.

За станом на 18: 50 розгляд справи завершили й перенесли оголошення вироку на завтра, 30 березня, 10:00 годину.

Захист обвинуваченого просить для нього пом'якшення вироку та умовного терміну, мовляв, наїзд скоїв ненавмисно.

В останньому слові обвинувачений сказав: «Вибачте, мені тепер є багато над чим подумати».

Натомість батьки загиблого наполягають на найсуворішвй мірі покарання - ув'язненні. Пояснюють це тим, що обвинувачений, коли був під домашнім арештом, продовжував порушувати правила дорожнього руху і зараз несе загрозу для суспільства.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі