На Волині відкрили оновлений прикордонний підрозділ

Джерело: Державна прикордонна служба
  1. Новина відноситься до:

Після повної реконструкції презентували прикордонний підрозділ «Грабове», що в Шацькому районі Волинської області.

Відкриття відбулося у четвер, 13 серпня, повідомляє перс-центр Державної прикордонної служби України. 

Масштабну реконструкцію підрозділу здійснили у рамках міжнародного проекту розвитку сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби за Програмою транскордонного співробітництва «Україна-Польща-Білорусь».

Загалом на облаштування відділу прикордонної служби «Грабове» упродоіж 2013-2015 років було спрямовано 5,3 мільйона гривень. Зокрема провели реконструкцію 30 будівель та споруд адміністративно-житлового, господарчого та комунального призначення, виконали роботи з прокладання мереж водопостачання, повністю переобладнали мережу теплопостачання та збудували нову котельню, облаштували службові квартири у будинку для особового складу. 

Під час урочистостей кращих військовослужбовців та працівників відзначили відомчими нагородами та заохоченнями.

Шестеро прикордонників відділу нагороджені державними та відомчими нагородами, один з яких посмертно. Орденом «За мужність» III ступеню відзначили молодшого інспектора прикордонної служби молодшого сержанта Сергія Киричука. Український захисник 25 липня минулого року отримав смертельне осколкове поранення під час збройного нападу бойовиків на пункт пропуску «Маринівка», що в Донецькій області. У той час це було одне з найгарячіших місць на сході країни, адже позиції українських військових піддавалися щоденним обстрілам з важкої артилерії та систем залпового вогню «Град».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі