У Луцьку призупиняють опалювальний сезон

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Рішення про призупинення опалювального сезону у місті у зв’язку з погодними умовами та зверненнями громадян ухвалили у виконкомі.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міськради 29 березня, повідомляє Інфомаційне агентство Волинські Новини. 

Директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький повідомив, що, відповідно до прогнозів, температура повітря найближчими днями становитиме до 19 градусів. Отже, департамент підготував розпорядження про припинення опалювального сезону з 30 березня. Якщо ж трапляться природні катаклізми чи раптове зниження температури, у рішенні лишають можливість поновлення опалення у цьому сезоні (без рішення виконкому). Рішення пропонували ухвалити також з метою економії оплати за спожитий природний газ.

Лунали пропозиції про припинення опалювального сезону з 1 квітня, а не з 30 березня, адже вночі прогнозують температуру 6 градусів, що може призвести до того, що у ДНЗ міста буде надто холодно вранці. Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що зупинення постачання опалення з 30 березня дозволить зекономити більше коштів.

Своєю чергою, головний інженер ДКП «Луцьктепло» Володимир Біньковський зауважив, що призупинення опалювального сезону передбачають, відповідно до постанови Кабміну, у випадках, коли середньодобова температура досягає 8 градусів. Наразі протягом трьох днів 26-28 березня температура повітря становила 3,3, 4 та 5,7 градуса відповідно. Отже, на його думку, поки немає потреби обговорювати таке питання, адже необхідні температурні показники не досягнуті.

У підсумку, члени виконкому підтримали проект рішення про призупинення опалювального сезону у Луцьку з 1 квітня.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі