Луцькі хокеїсти стали чемпіонами області

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Хокейний клуб «Луцьк» став чемпіоном області.

Три завершальних поєдинки чемпіонату Волинської області з хокею серед аматорських команд дозволили сформувати остаточну турнірну таблицю змагань, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

ХК «Нетішин» - ХК «Ковель» - 5:3 (1:2, 4:0, 0:1)

У битві аутсайдерів чемпіонату зав’язалась серйозна боротьба. Щоправда, зі старту команди не дуже активно діяли в атаці, більше остерігаючись за власні ворота. Лише під кінець першого періоду глядачі побачили першу забиту шайбу. Олександр Гушинець вивів «Ковель» вперед – 0:1. «Енергетики» швидко відігралися, та лідерами на перерву пішли «залізничники» – 1:2.

У другому періоді ігрова перевага нетішинців матеріалізувалась в два голи від Андрія Шпаковича іАндрія Сухорукова - 3:2. Згодом гравці «Нетішина» двічі покарали суперників за порушення правил, реалізувавши зайвого гравця та досягнувши комфортної переваги в три шайби – 5:2. Ковель за дві хвилини до фінальної сирени відповів лише голом престижу – 5:3. Зауважимо, ковельчани вже два сезони не знають смаку перемог.

ХК «Володимир» - ХК «Спарта» (Луцьк) - 8:1 (5:0, 1:1, 2:0)

Володимирці, виходячи на лід, насамперед прагнули взяти реванш за програний матч в регулярному чемпіонаті. Тому до гри команда Андрія Аляєва підготувалася серйозно. Гості витримали стартову навалу господарів і планомірно почали нарощувати власну перевагу. Результатом стали п’ять «сухих» шайб вже у першому періоді – 5:0.

Після провальної першої 25-хвилинки юним підопічним Дмитра Цимбала було важко надіятись на перемогу. Проте другий період вони розпочали із забитої шайби – 5:1. На більше «спартанців» не вистачило, а володимирці спокійно дограли матч, ще тричі розписавшись у воротах суперника – 8:1. Для ХК «Володимир» «бронза» на обласній першості стала першою нагородою в історії клубу.

ХК «Луцьк» - ХК «Фаворит» (Рівне) - 7:2 (5:0, 1:2, 1:0)

Фінал для чемпіонату Волині традиційно був рівненсько-луцьким. Обидві команди не раз сходилися на льоду і завжди результат був непередбачуваним. Цього разу господарі вбили інтригу вже у першому періоді. В першій 25-хвилинці ударна ланка лучан (Андрій ВершецькийВадим Бесараб та Сергій Русанов) повторила рахунок легендарного футбольного матчу «Аргентина – Ямайка» – 5:0.

У другому періоді «Фаворит» спробував перехопити ініціативу. Після кількох сейвів воротар лучан Сергій Тітов все ж пропустив від Андрія Аксютова і Романа Маленького. Оборона лучан більше не дозволяла супернику створювати небезпечні моменти. Більше того, на передостанній хвилині другого періоду втретє в грі відзначився Сергій Русанов – 6:2.

Догравали господарі спокійно, маючи непоганий запас. На останній хвилині рівненчани зуміли реалізувати більшість, відзначився Євген Воробйов – 7:2.

До слова, цьогоріч хокейна першість краю відбулася за підтримки голови обласної ради Ігоря Палиці.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі