Волинянка перемогла першого номера світового рейтингу

  1. Новина відноситься до:

У місті Сараєві (Боснія та Герцоговина) відбувся Чемпіонат світу з дзюдо серед кадетів. У змаганнях взяло участь 475 спортсменів з 59 країн світу. Україну представляло 12 спортсменів. Досягнення «синьо-жовтої» дружини на світовій першості – одне «золото» та дві «бронзи».

Любомльчанка Анна Кухарук після вдалого виступу на Чемпіонаті Європи в болгарській Софії довела, що і на світовій першості вона теж може претендувати на медалі. У ваговій категорії 63 кг вона у малому фіналі виграла «бронзу», зробивши «ваза-арі» в сутичці з литовкою Дариною Піскуновою. Зазначимо, що на турнірному шляху Анна поборола тоді першого номера світового рейтингу – австралійку Мейв Кохлен.

«Анна цього року стала для нас відкриттям. За один місяць вона перевершила всі досягнення волинських дзюдоїстів. Спершу на Чемпіонаті Європи здобула «срібло», тепер – «бронзу» на ЧС. Зазначу, що вихованці волинської школи ще ніколи не вигравали нагород на світовій першості. Анна Кухарук достойно завершила свої виступи у віковій групі «кадети». Велика заслуга у цьому її тренера Олександра Сікорського. Не хочу ображати інших наших тренерів, адже і їхні вихованці також виграють багато медалей, та на Волині зараз 80% нагород приносять підопічні саме любомлської школи дзюдо», – розповів виконавчий директор Федерації дзюдо Волині Віталій Терешкевич.

Після Сараєва Кухарук вирушила на підготовчі збори до Кубка Європи, який стартуватиме 22 серпня в Румунії.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Назар ТРИКУШ

Коментарі