Підтвердили фальсифікації результатів ЗНО у 2014-2015 роках

Джерело: Міністерство освіти та науки України
  1. Новина відноситься до:

Робоча група, створена в Українському центрі оцінювання якості освіти, виявила ознаки недостовірності результатів зовнішнього незалежного оцінювання в 2014 і 2015 роках.

Про це повідомляють у прес-службі Міністерства освіти і науки.

Члени робочої групи проаналізували 859 робіт абітурієнтів в 2014 і 2015 роках шляхом зіставлення результатів автоматизованої обробки сертифікаційних робіт на відповідність оригіналам бланків відповідей, наданих регіональними центрами оцінювання якості освіти.

Згідно з результатами технічної перевірки достовірності результатів зовнішнього незалежного оцінювання, виявили розбіжність результатів за 2015 рік оцінок в 102 чоловік, за 2014 рік - в 90 чоловік.

Міносвіти планує створити комісію з метою встановлення достовірності результатів, зазначених у сертифікатах, які були витребувані Генеральною прокуратурою України для експертизи.

У МОН запевняють, що з метою мінімізації ризиків будь-якого втручання до системи у майбутньому в Українському центрі оцінювання якості освіти вжито низку заходів, зокрема:

  • внесено зміни до організаційної структури установи, здійснено перерозподіл певних функцій між підрозділами;
  • оновлено кадровий склад ІТ- підрозділів та підрозділу, що відповідає за інформаційну безпеку;
  • чітко розмежовано функції розробників програмного забезпечення Інформаційно-телекомунікаційної системи УЦОЯО (ІТС), її експлуатантів, адміністратора системи безпеки;
  • забезпечення функціонування програмно-апаратного комплексу ІТС у приміщеннях Українського центру оцінювання якості освіти;
  • здійснюється побудова комплексних систем захисту інформації в ІТС, веб-застосунків ІТС, підсистем у регіональних центрах оцінювання якості освіти;
  • впроваджуються нові технології забезпечення цілісності та достовірності інформації, що обробляється в ІТС, та яка передається до інших систем, зокрема, до Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Також у Міносвіти повідомили, що підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року відбувається відповідно до Календарного плану.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі